Benn Yaşam Virüslerden korunmanın yolu bitki çaylarından geçiyor! Bu çayları içenin kışı hoş geçiyor…

Virüslerden korunmanın yolu bitki çaylarından geçiyor! Bu çayları içenin kışı hoş geçiyor…

Beslenme uzmanları, virüs savar bitki çaylarının nasıl hazırlanacağını ve hangi bitkilerin beden direncini artırdığını anlattı. Uzmanlar, bitkilerin flavonoid ismi verilen polifenoller açısından varlıklı olduğunu belirterek, bu bileşenlerin bağışıklık sistemini güçlendirme, iltihap tedbire, antioksidan sağlama üzere pek çok yararı olduğunu söyledi. Virüs savar bitki çaylarının tertipli olarak tüketilmesi, enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltıyor. İşte o çaylar… VİRÜS SAVAR BİTKİ ÇAYI TARİFLERİ Virüs savar bitki çayı tanımlarını sizin için araştırdık. Bu çayların nasıl hazırlanacağını ve ne vakit içilmesi gerektiğini de paylaşıyoruz. İşte o tarifler:
  • Zencefilli-zerdeçallı çay: 1 avuç ıhlamuru kaynamış suya atıp 7-8 dakika demleyin. Sonra 1 küçük kesim taze zencefil, yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 kabuk tarçın, 2-3 adet tane karabiber ve limon dilimi ekleyip 5-6 dakika daha demleyin. Süzüp için.
  • Kuşburnu-tarçın ve ekinezya çayı: 80 derece kaynamış suya ekinezya, tarçın ve kuşburnunu ekleyip demleyin. Yanında 10 adet fındık yiyin.
  • C vitamini çayı: 1 tutam zencefil, 1 adet portakal, yarım demet kuzu kulağı, 1 adet limon, 1 tutam nane, yarım demet semizotunu katı meyve sıkacağından geçirip için.
  • Boğaz ağrısı çayı: Boğaz ağrıları için ayva kabukları, limon, elma kabuğu ve ıhlamuru kaynatın yahut kaynamış su ile demleyin.
  • Öksürük çayı: Zencefil, limon, tane karabiberi kaynamış su ile demleyin.
VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN BİTKİLER Uzmanlar virüslere karşı beden direncini artıran kimi bitki ve çaylardan da bahsetti. İşte önerilen o bitkiler:
  • Ekinezya: Ekinezya, soğuk algınlığından koruyan bir bitkidir. Glikoproteinler içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kuşburnu: Kuşburnu, C vitamini ve iltihap önleyici bileşenler içerir. Bağışıklık güçlendirici bitki çayları ortasında birinci sırada gelir.
  • Yeşil çay: Yeşil çay, antioksidan kaynağıdır. Polifenol bileşikler içerir ve beden direncini artırır. Kanserden korur. Yeşil çayı 2-3 dakikadan fazla demlemeyin. Kafein içeriği fazla olduğu için günde 2 fincandan fazla içmeyin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *