Benn Yaşam Uzmanlar öneriyor: Kahvenize tereyağı ekleyin! Şaşırmayın… Yararları açıklandı

Uzmanlar öneriyor: Kahvenize tereyağı ekleyin! Şaşırmayın… Yararları açıklandı

Kahvenizi yalnızca kafein kaynağı olarak mı görüyorsunuz? Pekala ya size kahvenize tereyağı ekleyerek metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi, bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğinizi ve daha birçok sıhhat yararı elde edebileceğinizi söylesek? İşte uzman teklifinin detayları…

Kahve ve tereyağı birlikteliği, bilhassa ketojenik diyet yapanlar ortasında tanınan bir içecek. Ketojenik diyet, karbonhidrat alımını kısıtlayıp yağ alımını artıran bir beslenme formu. Bu sayede beden, güç için yağ yakmaya başlıyor. Kahve ve tereyağı birlikteliği, bu diyetin bir kesimi olarak yağ yakımına ve kilo vermeye yardımcı oluyor.

KAHVE VE TEREYAĞI BİRLİKTELİĞİNİN SAĞLIĞA YARARLARI NELERDİR?

Kahve ve tereyağı birlikteliği, yalnızca kilo vermek için değil, sıhhatin pek çok alanı için de yararlı bir içecek. İşte, kahve ve tereyağı birlikteliğinin sıhhate yararlarından kimileri:

  • Tereyağı, A ve E vitaminleri üzere kıymetli vitamin ve mineraller içerir. Bu vitamin ve mineraller, bağışıklık sistemini destekleyerek hastalık ve enfeksiyonlara karşı korur.
  • Tereyağı, bütirik asit ismi verilen bir yağ asidi içerir. Bütirik asit, bağırsaklarda faydalı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur. Bu da, şişkinlik, hazımsızlık üzere sindirim meselelerini azaltır.
  • Tereyağı, doymuş yağlar bakımından zengindir. Doymuş yağlar, beyin sıhhati için gereklidir. Beyin işlevlerini, hafızayı ve konsantrasyonu güzelleştirir.
  • Tereyağı, orta zincirli trigliseritler (MCT) ismi verilen bir yağ tipi içerir. MCT’ler, beden tarafından süratle güce dönüştürülür.

KAHVE VE TEREYAĞI BİRLİKTELİĞİ NASIL YAPILIR?

Kahve ve tereyağı birlikteliği yapmak için gereksiniminiz olan materyaller şunlardır:

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 fincan su
  • Cezve
  • Kaşık

Kahve ve tereyağı birlikteliği yapmak için şu adımları izleyin:

  • Türk kahvesini ve suyu cezveye koyun ve kaşıkla karıştırın.
  • Cezveyi en kısık ateşte ocağa koyun ve kahvenin kabarmasını bekleyin.
  • Kahve kabardığında ocaktan alın ve köpüğünü fincana alın.
  • Kalan kahveyi tekrar ocağa koyun ve tekrar kabarmasını bekleyin.
  • Kahve köpürdüğünde ocaktan alın ve fincana dökün.
  • Hemen üzerine tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin.

Tereyağı eridikten sonra kahvenizi karıştırabilir yahut direkt olarak içebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *