Benn Yaşam Ustaların sırrı açığa çıktı! Bu formül ile çıtıt çıtır patatesler hazırlamak mümkün

Ustaların sırrı açığa çıktı! Bu formül ile çıtıt çıtır patatesler hazırlamak mümkün

Patates hem tadı hem içeriği hem de fiyatı ile tüketiciler tarafından en çok tercih edilen sebzeler ortasında yer alır. Hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde milyonlarca kişi tarafından severek tüketildiği bilinen bu besinin birçok farklı formda hazırlanabiliyor olması da eserin tercih edilme sebepleri ortasındadır.

Tencerede, tavada, fırında hazırlanabilen yanı sıra farklı yemeklerin içlerinde de faal olarak rol alan patates, en çok kızartma biçiminde tüketilir. Bilhassa fast food eserlerin yanlarına garnitür olarak eklenen patates kızartması hem çocukların hem de yetişkinlerin damaklarını çatlatır. Fakat fast food zincirlerinde yapılan çıtır çıtır patatesleri meskende hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. Pekala, konutta çıtır çıtır patates hazırlamanın püf noktası nedir? İşte ustaların o pratik tanımına dair ayrıntılar…

İLK ADIM PATATESLERİ DOĞRU SEÇMEK

Çıtır çıtır patates hazırlayabilmek için öncelikle patateslerin ihtimamla seçilmesi gerekir. Patatesin kaliteli olması, taze olması çıtır çıtır patatesin olmazsa olmazlarındandır. Taze, sert ve iri patatesler, kızartıldıklarında genel olarak o ‘çıt’ sesinin duyulmasını sağlarlar.

Çıtır çıtır patates kızartmasının bir öteki olmazsa olmazı da hazırlık etabıdır. Hazırlık kademesinin hakikat yönetilmesi son derece kıymetlidir. Bunun için öncelikle patatesler güzelce yıkanmalı ve akabinde kesinlikle kurutulmalılardır. Burada patateslerin kabuklarının soyulmaması ustaların püf noktalarından biridir.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASININ SIRRI

Patatesleri kabuklu olacak formda ince ince dilimleyin. Sonrasında ise bu dilimleri su dolu bir kapta bekletin. Böylece patatesin fazla nişastası suya geçecek ve kızartma sonrasında patatesler son derece çıtır olacak.

Patatesleri kızartırken âlâ bir yağ seçmek de bu işin püf noktaları ortasında yer alır. Ayçiçek yağı ve mısır yağı üzere yüksek ısıya sağlam yağın seçilmesi bu evrede hakikat olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *