Zeka ve hafıza güçlendirmek için birtakım bitkilerin suyu yahut çayı çok tesirli olabiliyor. Bu bitkilerden biri de karabaş otu. Karabaş otu, hem sıhhat problemlerine deva hem de beyin işlevlerini destekleyen bir bitki.
Karabaş otu, tabiatın bize sunduğu mucizevi bir bitkidir. Gerçek biçimde kullanıldığında birçok sıhhat sıkıntısına şifa olabilir. İşte bu otun çayının yapılış formu ve tüm faydaları…
KARABAŞ OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Karabaş otu çayı yapmak için bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otu yahut tohumu kâfi. Bu malzemeyi ağzı kapalı bir demlikte 2-3 dakika kaynatın ve soğumadan süzün. Çayı 2 günde bir akşam yemeğinden 2 saat sonra için. İsterseniz bal ve limon da ekleyebilirsiniz.
Bu ortada karabaş otu çayını kullanmadan evvel dikkatli olun. Kronik hastalığı yahut hamileliği olanlar tabiplerine danışmalıdır. Karabaş otu çayını 10 gün içinde 5 sefer içip, 1 hafta orta verip, tekrar 10 gün içinde 5 sefer içmek gerekiyor. Bu halde bir ay boyunca kullanmak kâfi olacaktır.
KARABAŞ OTUNUN YARARLARI NELERDİR?
Karabaş otu, vitamin, mineral, uçucu yağ ve fitokimyasal bakımından güçlü bir bitkidir. Prof. Dr. Oğuz Özyaral, karabaş otunun yararlarını toplumsal medyada paylaştı. İşte karabaş otunun yararlarından kimileri:
- Zeka ve hafızayı geliştirir ve uykusuzluğa düzgün gelir
- Depresyon ve anksiyeteye karşı korur
- Sinüzit, öksürük, nezle ve soğuk algınlığına yardımcı olur
- Antibakteriyel özelliği vardır
- Kan ve damar sıhhatini korur, kanı inceltir
- Romatizma, kas ağrısı ve yorgunluğunu azaltır
- Baş ağrısı ve migreni hafifletir
- Sindirim sistemini düzenler, hazımsızlık, kabızlık, gaz ve bulantıyı önler
- Ürogenital sistem enfeksiyonlarını tedavi eder
- Kan kanseri, beyin tümörü, prostat, bağırsak, göğüs ve pankreas kanserine karşı esirgeyicidir, gelişimini durdurur
- Cilt yaralarının güzelleşmesini hızlandırır