Benn Yaşam Tavuklu Pilavın Yanına Ne Masraf? 10 Teklif

Tavuklu Pilavın Yanına Ne Masraf? 10 Teklif

Tavuklu pilav çoklukla Ortadoğu’nun en sık tercih ettiği yemekler ortasındadır. Türkiye topraklarında ve Anadolu’da da tavuklu pilav sık sık karşılaşılan yemekler ortasında bulunur. Birden fazla restoranla karşılaşılan ve konutlarda de çoklukla pişirilen bu yemeğin yanına birbirinden farklı yan lezzetler ile sunum hazırlanabilirsiniz.

HAVUÇ SALATASI

Hazırlayacağınız bu salatanın içerisine limon suyu eklediğinizde ortaya daha hoş bir tat çıkacaktır. Birebir vakitte mevsim yeşilliklerinden yararlanarak salatanın daha çeşitli ve eşsiz bir hale gelmesine de odaklanabilirsiniz. Tavuklu pilavın yanında hafif bir salata arıyorsanız havuç salatası size bilhassa tazelik açısından düzgün bir teklif oluşturacaktır.

HUMUS

Özellikle mezeleri ana yemekleri yanında daha çok tercih eden şahıslar humus yapabilir. Kolay tanımı olması ve ana yemeğin yanına yakışması sebebiyle en çok tüketilen ve her yerde karşılaşılan mezeler ortasında bulunur. Humus birçok yemeğin eşlikçisi olarak tüketilebileceği üzere meze olarak tüketilmesi de mümkün olan özel bir tattır.

AKDENİZ SALATASI

Akdeniz salatası, bilhassa taze yeşillikler ile hazırlandığında daha hoş bir tat sunar. Tavuklu pilavın yanına hafif tatlar arayan şahıslar, Akdeniz salatası tanımını uygulayabilir. Zeytinyağı ve limondan yararlanarak Akdeniz salatasının daha hoş bir hale gelmesi sağlanabilir.

MANTAR SOTE

Mantar sote tanımı uygulanarak tavuklu pilav ile eşsiz bir ahenk yakalanabilir. Mantar soteyi yaparken isteyenler zerzevat çeşitliliğini arttırabilecekleri üzere isteyenler de sebzeyi az lakin baharatı çok tutabilir. Mantar sote yaparak hem materyaller daha verimli kullanılabilir hem de tavuklu pilav ile uyumlu bir yemek hazırlanabilir.

BAHARATLI PATATES

Baharatlı, patates, tavuklu pilav üzere ana yemeklerin yanına en çok yakışan yiyecekler ortasında bulunur. Baharatlı patates ve ister kızartma ister fırında yaparak çeşitliliği arttırabilirler. Baharatlı patates yapıldığından menünün doyuruculuğu oranı da yükselir. Böylece daha güçlü içeriğe sahip ve besin pahası yüksek bir yemek menüsü oluşturulur.

ÇOBAN SALATA

Çoban, salata, tavuklu, pilav üzere klâsik tatların yanında en çok kullanılan salatalar ortasında bulunur. Kolay yapılması ve farklı materyaller ile çarçabuk hazırlanabilmesi sebebiyle çoban salata kısa müddette servis edilebilir. Çoban salata hem pilav ile ahengi hem de tavuğun yanına yakışması neden ile sık sık hazırlanan bir salatadır.

MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası tavuklu pilavın yanında en çok tercih edilen sıcak başlangıçlar ortasında bulunur. Yemeğin sıcak bir başlangıç yapmak ve yemek ile uyumlu bir çorba tüketmek isteyenler mercimek çorbasını tercih edebilir.

TARHANA ÇORBASI

Tavuklu pilav üzere klasik bir tadın yanına tarhana çorbası da klasik bir tanım olarak çok yakışacaktır. Hasebiyle sıcak başlangıç için mercimek çorbasını tercih etmeyenler tarhana çorbasına yönelebilir. Doyuruculuk oranı yüksek olduğu için bilhassa kış aylarında tarhana çorbası daha çok kullanılır.

NOHUT YEMEĞİ

Salçalı nohut yemeği tavuklu pilavın yanında en hoş eşlikçi ilerden biri olarak sunuluyor. Bilhassa restoranlarda tavuklu pilav üzere yemeklerin yanında çoklukla klasik tatlar hazırlanır. Tavuklu pilavın yanında nohut yemeği en çok tercih edilen yan yemeklerden biridir.

KURU FASULYE

Kuru fasulye, pilav ve tavuk birbirinin ayrılmaz 3 kesimidir. Çoklukla birbirinin eşlikçisi olarak tercih edilen bu menü her restoranda sıkça karşılaşılan ve konutlarda çarçabuk yapılan tatlar ortasında bulunur. Klasik tatlardan uzaklaşmak istemeyenler, tavuklu pilavlarının yanına kuru fasulye hazırlayabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *