Benn Yaşam Seveni az ancak tabiattaki en güçlü magnezyum kaynağı! Bamya tohumunun yararları nelerdir?

Seveni az ancak tabiattaki en güçlü magnezyum kaynağı! Bamya tohumunun yararları nelerdir?


Bamya, zerzevat olarak tüketilen ve birçok yararı olan bir bitkidir. Lakin bamyanın tohumları da en az bamya kadar pahalıdır. Bamya tohumu, vitamin ve mineral açısından varlıklı bir besin kaynağıdır.

Ayrıca birçok hastalığa karşı hami ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Bamya tohumunun yararlarını ve nasıl kullanıldığını sizler için araştırdık.

BAMYA TOHUMU NELER İÇERİR?

Bamya tohumu, bamya meyvesinin içinde bulunan küçük ve renkli tohumlardır. Bu tohumlar, bamya meyvesinden ayrılarak kurutulur. Bamya tohumu, B, C ve K vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, çinko üzere mineraller içerir. Ayrıyeten omega 3, protein ve lif de bamya tohumunun içeriğinde bulunur. Bu bileşenler sayesinde bamya tohumu, bedenin gereksinimi olan birçok besini sağlar.

BAMYA TOHUMUNUN YARARLARI NELERDİR?

Bamya tohumu, içerdiği besinlerle birçok yarar sağlar. Bunlardan kimileri şunlardır:

  • Kan şekerini düzenler ve diyabet riskini azaltır. Diyabet hastaları için de yararlıdır.
  • Kötü kolesterolü düşürür ve kalp sıhhatini korur. Kalp krizi ve felç üzere hastalıkları önler.
  • Karaciğeri temizler ve toksinlerden arındırır. Karaciğer hastalıklarına karşı korur.
  • Diz ağrılarına, kireçlenmeye, menisküse ve eklem rahatsızlıklarına yeterli gelir. Sıvı kaybını önler ve ağrıları azaltır.
  • K vitamini içerir ve kemik sıhhatini dayanaklar. Kanın pıhtılaşmasını sağlar ve kanamaları durdurur.
  • Hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır. Hudut sistemini rahatlatır ve gerilimi azaltır. Uykusuzluğa düzgün gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bedeni enfeksiyonlara karşı korur. Grip, nezle, astım, bronşit üzere hastalıklara karşı yararlıdır.
  • Antioksidan özelliği gösterir ve kanserli hücre oluşumunu pürüzler. Başta kolon kanseri olmak üzere pek çok kanser çeşidinden bedeni korur.
  • Yüksek lif içeriği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Tokluk hissi verir ve iştahı denetim eder. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını sağlar.
  • Mideyi korur ve sindirimi kolaylaştırır. Mide şişkinliği ve kabızlık sıkıntısına güzel gelir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *