11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. 11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayının birinci iftar sofrasını hazırlayacak olan vatandaşlar Ramazan ayı iftar menü fikirleri araştırması yaptı. Ramazan ayının her gününe özel bir tanım arayan şahıslar için iftar menü teklifleri geldi. Birbirinden lezzetli ve pratik Ramazan iftar menüsü teklifleri haberimizde. Arama motorlarında iftar menüsü ne yapılır? İftara ne yemek yapsam sorgusu yapanlar için iftar menüleri burada..
İFTAR ÇORBA TEKLİFLERİ:
Domates Çorbası: Domatesleri yıkayıp haşlama süreci uygulayın. Soğuk suya atıp kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı ve sarımsakları doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Soğanların üzerine domates salçası ekleyip kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. Sütü ekleyip tekrar ısıtın. Afiyet olsun..
İFTAR YEMEK TEKLİFLERİ:
Çökertme kebabı: Etleri tuz, karabiber, kimyon, kekik ve zeytinyağı ile marine edin. Patatesleri soyup yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. Yeşil ve sivri biberleri ince ince kesin. Domatesleri ve soğanı doğrayın. Etleri kızarın. Soğanları ve sarımsakları kavurup patatesleri ekleyin. Akabinde yeşil biberleri, sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup domates salçasını, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Gereçler güzelce karışınca tabağa evvel patatesli karışımı yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Son olarak üzerine yoğurt dökün. Çökertme kebabınızı sıcak olarak servis edin.
İFTAR TATLI TEKLİFLERİ:
Güllaç Tanımı: Güllaç yapraklarını hazırlayın. Yapraklar sütün içinde yumuşayınca süzgeç yardımıyla fazla sütlerini süzün. Bir tencerede sütü ve şekeri karıştırıp kaynatın. Şeker eriyince ocaktan alıp soğutun. Süte süzme yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Bir tepsiye güllaç yaprağını serin. Üzerine yoğurtlu süt karışımından gezdirip tüm katlarda birebir süreci yapın. En üst katı yoğurtlu süt karışımıyla ıslatın. Şayet ceviz yahut fındık içi kullanacaksanız bu evrede güllaçın her katının üzerine serpiştirin. Afiyet olsun..