Yaşam alanlarının en çok kullanılan kısımlarından olan mutfaklar, sık sık zorlayıcı yağ lekeleri ile gündeme gelir. Yemek yaparken etrafa sıçrayan yağların anında temizlenmemesi, ocak temizliğinin kabusa dönüşmesine yol açabilir. Bu neden ile vakitten tasarruf etmek isteyen birebir vakitte da mutfaklarının sürekli parıldamasını isteyen bireylerin tertipli olarak ocak paklığı yapmaları gerekmektedir.
Ocaklar, mutfaklarda temizlenmesi gereken en değerli alanlar ortasında yer alır. Lakin vakit zaman gerek yağ birikintilerinden gerek ise de farklı faktörlerden dolayı hayli zorlayıcı bir hale gelen ocak paklığı, pek çok kişiyi ıstıraba düşürür. Bu noktada kimyasal eserlerden takviye almak istemeyen birçok kişi de doğal lakin tesirli paklık eserlerine yönelir. Pekala, ocak paklığında hangi doğal sistemler kullanılabilir? Ocak paklığı nasıl yapılmalıdır? İşte ayrıntılar…
SİRKE- KARBONAT KARIŞIMI BURADA İŞE YARIYOR
Yaşam alanlarının temizliklerinde en çok kullanılan doğal içeriklerin sirke ve karbonat olduğu bilinir. Ocak paklığı için de bu eserlerden dayanak alınabileceğini belirten uzmanlar, uygulamaya ait birtakım püf noktaları paylaştı.
Ocak gözlerini temizlemek için öncelikle bir kapta sirke ve karbonatı karıştırın. Macun kıvamına gelen sirke- karbonat karışımını ocak gözlerine sürün ve bir mühlet bekledikten sonra gözlerin her birini tek tek ovalayın. Ovaladığınız ocak gözlerini pak bir bez yardımı ile silin. Bu usul sayesinde ocak gözleriniz hem yağlardan arınmış olacak hem de karartılardan kurtulmuş olacak.
LİMON SUYU KULLANIN
Sirke- karbonat karışımının yanı sıra limon suyu da ocak gözlerinin temizlenmesinde tercih edilebilecek doğal usuller ortasında yer alır. Bunun için bir limonun suyunu sıkmanız ve o suyu ocak gözlerine ovalayarak sürmeniz kafidir. Asidik yapısı sayesinde kısa müddet içerisinde yağları söküp atacak olan limon suyu, ayrıyeten ocak gözlerinin birinci günkü üzere parlamalarını da sağlayacaktır.