Benn Yaşam Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek… Bakliyatları saklamak bu metot ile çok kolay! Aylarca kullanabileceksiniz!

Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek… Bakliyatları saklamak bu metot ile çok kolay! Aylarca kullanabileceksiniz!

Doğal ve mevsiminde beslenmenin insan sıhhatine birçok katkısı vardır. Zerzevat ve meyvelerde mevsim şartlarına dikkat edilmesini ve mutlak suret ile bu besinlerin mevsimleri dışında tüketilmemeleri gerektiğini belirten uzmanlar, öte yandan bakliyatların da beslenme programlarında yer almaları gerektiğini vurguladı.

Kuru fasulye, mercimek, barbunya, nohut üzere bakliyatların insan sıhhatini başta beyin olmak üzere pek çok açıdan desteklediğini belirten uzmanlar, burada kıymetli olan detayın bu besinlerin saklanma şartları olduğunu vurguladı. Pekala, bakliyatlar için hakikat saklama şartları nelerdir? Bakliyatlar nasıl saklanmalılardır? İşte ayrıntılar…

NEMDEN SAKLAMAK ÖNEMLİ

Her besin tipinde olduğu üzere bakliyatlarda en değerli nokta nemdir. Nemden korunmayan bakliyatlar kısa mühlet içerisinde küflenip kurtlanabilir. Bu neden ile kuru fasulye, barbunya, mercimek, nohut üzere bakliyatların hava ile temas etmeyen, kuru ve serin ortamlarda saklanmaları gerekir.

BAKLİYATLARI SAKLAMANIN YOLLARI

Bakliyatların durdukları yerlerin güneş ışığından uzak olması kıymetlidir. Aksi takdirde güneş ışığı ile temas eden bakliyatların besin kıymetlerinde önemli bir düşüş gözlenir yanı sıra bu durum bakliyat eserlerinin kısa müddet içerisinde bozulmalarına da yol açar.

Bakliyatların en büyük düşmanları sinekler ve haşerelerdir. Çünkü birkaç haşerenin görüldüğü bakliyat kaplarının anında boşaltılmaları gerekir. Bu neden ile saklama kaplarının ağızlarının sıkıca kapatılması, uzun vadeli bakliyat tüketimi açısından son derece değerlidir.

Nemin bakliyatların bir başka düşmanı olduğu bilinir. Bu sorun ile başa çıkmak için nem emici materyallerden takviye alınabilir. Bakliyat kaplarının içlerine bir ölçü pirinç yahut da bir kesim kuru ekmek konularak, nemden korunmak mümkündür.

Son olarak bakliyatların uzun müddet boyunca taze bir biçimde saklanması için dondurma formülü tercih edilebilir. Çok ölçüde bakliyatınız var ise kullanmayacağınız kısmı buzluklarda saklayabilirsiniz. Bakliyatları direkt olarak buzluklarda saklayabileceğiniz üzere bir ölçü haşladıktan sonra da buzluklarınıza yerleştirebilirsiniz. Bu, yemek yaparken vakitten da tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *