Yemek yemek, birçok kişi için büyük bir tutkudur. Farklı lezzetlere, farklı kültürlere açık olan o şahıslar, kendi mutfaklarında da yemekler hazırlamaktan son derece büyük bir memnunluk duyarlar. Lakin uzmanlara nazaran bir yemeğin lezzeti damak ve haz için hijyeni ise sıhhat için büyük bir kıymete sahiptir.
Yemek hazırlığında gereçlerin bakterilerden, topraktan ve öbür mikroorganizmalardan arındırılmaları son derece kıymetlidir. Birçok kişi bilhassa yeşil yapraklı sebzelerin temizliklerinde sirke, karbonat üzere doğal içeriklerden takviye alır. Lakin uzmanlara nazaran kişinin yemek hazırlarken sırf materyal hijyenine değil, araç gereçlerin ham hususlarına de itina göstermeleri gerekir.
Birçok uzmana nazaran mutfaklarda sıklık ile kullanılan kesme tahtaları, insan sıhhatini direkt etkilemektedir. Kimi materyallerden yapılan kesme tahtalarının sıhhati tehdit ettiğini belirten uzmanlar, kesme tahtası seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri peş peşe sıraladı.
MALZEME TERCİHİ ÖNEMLİ
Kesme tahtaları çoklukla ahşap ve bambu üzere gereçlerden yapılmaktadır. Uzmanlara nazaran ise bu materyaller tercih edilmemesi gerekenlerin başında gelir. Ahşap tahtaların görünümleri prestiji ile birçok kişi tarafından beğenildiğini belirten uzmanlar fakat bu gerecin bakteri ve küf oluşumuna daha yatkın olduğunu vurguladı. Plastik kesme tahtalarında da bıçak darbeleri ile birlikte plastik gerecin kalkabileceğini ve dolayısı ile de yemeklere karışabileceğini belirten uzmanlar, en yanlışsız seçimin cam materyalden yapılmış olan kesme tahtalar olduğunu bildirdi.
BOYUTA DİKKAT
Birçok kişinin meskeninde tek kesme tahtası olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu noktada kişinin yemek yapma sıklığının göz önünde bulundurulması gerektiğini tabir etti. Çok şahıslı ailelerde yahut da az şahıslı de olsa daima olarak bir yemek döngüsünün olduğu ailelerde büyük ebatlı kesme tahtalarının tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, böylece yemek hazırlayan kişinin vakitten tasarruf edebileceklerini bildirdi.