Benn Yaşam Mevsimi gelmeden bunları öğrenin! Uygun karpuzu saniyeler içinde seçmek mümkün

Mevsimi gelmeden bunları öğrenin! Uygun karpuzu saniyeler içinde seçmek mümkün

Güçlü bir bağışıklık sistemi için mevsim meyve ve zerzevatları ile beslenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aksi takdirde insan sıhhatinin olumsuz etkilenebileceğini söz etti. Bu noktada birtakım meyve ve sebzelerin seçim evrelerinde kimi püf noktaların bulunduğunun da unutulmaması gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak birçok kişi tarafından severek tüketilen karpuza dikkat çekti.

Karpuzun yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olduğunu ve yüksek su içeriği sayesinde insan sıhhatine da olumlu katkılar sunduğunu belirten uzmanlar, her karpuzun lezzetli olmadığının da unutulmaması gerektiğini bildirdi. Bu noktada karpuz seçiminde dikkat edilmesi gereken kimi değerli püf noktaların bulunduğunu belirten uzmanlar, o detayları peş peşe paylaştı.

AĞIRLIĞINI VE KİLOSUNU DENETİM EDİN

Karpuz seçiminde en değerli noktalardan biri kabuğunun denetim edilmesidir. Karpuzun kabuğu, kabuğunun rengi, dokusu ve parlaklığı, taze bir karpuz ile ilgili değerli bilgiler verir. Bu noktada lezzetli ve taze bir karpuz seçmek isteyenlerin mat ve donuk renkte olmayan, karpuzlara yönelmeleri gerekir. Ek olarak karpuz kabuğunun üzerinde önemli sıyrıklar yahut da yumuşak lekeler olmamalıdır.

Karpuzun tartısı da taze ve lezzetli bir karpuz ile ilgili kıymetli ipuçları verir. Buna nazaran taze ve lezzetli karpuzun yükünün başkalarına nazaran daha fazla olduğu bilinir. Şayet karpuzun yükü sizler için yetersiz ise o karpuzdan taze ve lezzetli olmasını beklememeniz gerekir.

ALT KISMINI DENETİM EDİN

Karpuz seçerken kesinlikle denetim edilmesi gereken bir başka nokta da karpuzun alt kısmıdır. Şayet satın almak istediğiniz karpuzun altında leke, sararma ve yumuşaklık var ise o karpuz olgundur. Karpuzun alt kısmının sıkı, düz ve soluk renkli olması gerekir. Lekeli ve yumuşak alt kısımları olan karpuzlar, tercih edilmemelilerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *