Türk mutfağı için değerli lezzetlerden biri olan menemen her öğünde tercih edilebilir. Orta öğünler kahvaltı akşam yemeği, öğlen yemeği ve her birinde menemen ile karşılaşmak mümkündür. Doyuruculuğu oranının fazla olması ve farklı lezzetleri de çarçabuk bir ortaya getirebilmesi nedeniyle menemen en beğenilen yemekleri ortasında bulunur.
GÖZLEME
Menemenin yanına nasıl bir lezzet ekleyeceğine karar veremeyenler gözleme yapmayı tercih edebilir. Ispanaklı, kıymalı, patatesli kaşarlı, peynirli ve birbirinden farklı gereçler ile hazırlanabilecek olan gözleme hem kahvaltı için tercih edilebilirken hem de öbür öğünlerde tüketilebilir.
KIZARMIŞ EKMEK
Kızarmış ekmek menemenin yanına yakışan lezzetler arasınadır. Kızarmış ekmek, menemen ile bilhassa öğlen yemekleri için sık tercih edilir. Ekmek dilimleri istenir ise sarımsaklı, peynirli ve domatesli olarak da hazırlanarak bruchetta olarak sunulabilir.
KÖZ BİBER
Özellikle akşam yemeği için menemen hazırlanacaksa köz biber tercih edilebilir. Köz biber, akşam saatleri için daha doyurucu bir lezzettir ve damakta bıraktığı tat ile menemeni takviyeler.
SARIMSAKLI YOĞURT
Menemenin yanına hem hafif hem de keskin bir lezzet aranıyor ise sarımsaklı yoğurt tercih edilebilir. Sarımsaklı yoğurt ile menemenin tadına eşlik etmesi için kızarmış ekmek de hazırlanabilir.
MISIR EKMEĞİ
Mısır ekmeği, sarımsaklı yoğurt ya da közlenmiş biber ile de tercih edilebilir. Böylece hem bütünlük sağlanır hem de bir menü oluşturulur. Menemen üzere mahallî lezzetlerin yanına yakışan tatlar ortasında mısır ekmeği de yer alır.
KÖZ PATLICAN
Köz biber üzere menemenin yanına en çok yakışan tatlardan biri de köz patlıcandır. Köz patlıcan hazırlanarak yemeğe farklı bir tat katılabilir. Köz patlıcanın hazırlanması için fırın ya da ızgara tercih edilebilir.
PEYNİR TABAĞI
Menemen için en uygun lezzetlerden biri de farklı alternatiflerden oluşan peynir tabağı hazırlamak. Menemene en çok yakışan tatlar ortasında süt eserleri yer alır ve bunların başında peynir gelir. Süzme peynir, kaşar peyniri, ezine ve daha fazlasından oluşan varlıklı bir tabak hazırlanabilir.
SİMİT
Evde süratli halde yapılabilecek simit tanımları vardır. Tava simidi ya da fırın simit tercih edilerek hem lezzetli bir öğün hazırlanır hem de sokak lezzetleri meskende denenmiş olur.
ZEYTİN TABAĞI
Zeytinyağı ile zenginleştirilerek hazırlanacak olan zeytin tabağının üzerine istenir ise tuz, karabiber, kekik, nane ve fesleğen eklenerek ortaya baharatlı ve hoş bir sunum çıkarılabilir. Zeytin tabağını bu biçimde sunmak hem manzara olarak da hoş bir an ortaya serecektir.
PATATES KIZARTMASI
Atıştırmalık hazırlamak isteyenler menemenin yanına patates kızartabilir. Bol tuzlu ve çıtır bir patates kızartması menemen ile servis edildiğinde doyuruculuğu yüksek olacaktır. Hazır soslar tercih etmek yerine patates kızartması menemene batırılarak da tüketilebilir.
SUCUK KIZARTMA
Menemen ile en çok sevilen yemeklerden biri de sucuk kızartma. Baharat aromasının ağır olduğu tatları sevenler sucuk kızartma, sucuk ekmek ya da ekmek üstü sucuk üzere lezzetleri menemenin yanında tercih edebilir.
PİŞİ TABAĞI
Menemen yapmak isteyenler yanına süper kabarmış pişiler hazırlayabilir. Pişi yapmanın en kolay yollarından biri mayasız ve kabartma tozunun bol olduğu tanımları uygulamak. Böylece menemene eşlik eden hoş pişiler hazırlayarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.