Kuru incir, hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyvedir. Kefir üzere probiyotik kaynağıdır. Sindirim sistemine uygun gelir. Kabızlığı önler. Lakin fazla tüketmek ziyanlı olabilir.
Kuru incir, diyet lifi, potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat üzere besin öğeleri açısından zengindir. Bu içeriği ile sindirim sisteminin canlanmasına yardımcı olur ve probiyotik kaynağı olarak da öne çıkar. Kuru incirin fiyatı ve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar haberimizde.
KURU İNCİR NASIL TÜKETİLMELİ?
Kilosu 300-350 lira ortasında değişiklik gösteren kuru incir, tatlı krizlerinde kuru hurma yerine tercih edilebilir. Yaş incirden daha az vitamin ve mineral içerse de lif, potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve karbonhidrat bakımından zengindir.
Kuru incir, yaş incirden daha tesirli bir kabızlık ilacıdır. Fakat kurutulduğunda şeker oranı artar. Bu da kalori ve şeker kıymetlerini yükseltir. Bu yüzden kuru incirin çok tüketilmemesi gerekir. Kuru incir, kan şekerini süratli yükseltebilir. Bu nedenle şeker hastaları kuru incir yememeli ya da çok az yemelidir.
Kuru incir, diyet yapanlar için de uygun bir meyvedir. Lakin porsiyon denetimi kıymetlidir. 2 adet kuru incir yahut 2 adet taze incir yaklaşık 60 kaloridir. Kuru incir, meyve çeşitliliği sağlamak için günde 2 adet yenebilir. Orta öğün yahut kahvaltıda tüketilebilir.
KURU İNCİRİN SAĞLIĞA TESİRLERİ NELERDİR?
Kuru incir, su oranı düşük bir kuru meyvedir. Bu sayede kan basıncını düşürmeye yardımcı olan potasyum içerir. Tansiyon hastaları için yararlıdır. Lakin böbrek hastaları kuru incir yemek istediklerinde dikkatli olmalıdır.
Kuru incir, bağırsak sıhhati için de kıymetlidir. Lif içeriği yüksektir. Bağırsaklardaki atıkları temizler. Kabızlığı giderir. Probiyotik içeriği ile sindirim sisteminin istikrarını sağlar. Kuru incir, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabında saklanırsa 1 yıl içinde tüketilmelidir.