Kuru fasulye yemeği bilhassa Türk mutfağında yer alması sebebiyle sık sık pişirilen yemekler ortasındadır. Konut yemeği restoranları da dahil olmak üzere birçok farklı yerde kuru fasulye pişirilmesiyle karşılaşılır. Kuru fasulye pişiren şahıslar kimi vakitlerde yemeğin yanına ne yapacaklarına karar veremeyebilir. Kuru fasulye bilhassa vitamin açısından bedene faydalıdır ve yanına bu faydası nötrlemeyecek yemekler tercih edilmesi önerilir.
SARIMSAKLI YOĞURT
Kuru fasulyenin yanında hem sarımsak içermeyen yoğurt hem de sarımsaklı yoğurt çok yakışır. Ana yemek olarak kuru fasulyeyi tercih edenler bilhassa öğlen yemeği üzere öğünlerinde yalnızca yoğurt ile menülerini tamamlayabilir. Sarımsaklı yoğurdun baskın tadını kuru fasulyenin aromasıyla birleşmesi ortaya hoş bir tat çıkaracaktır.
TAVUK SOTE
Kuru fasulye, tavuk sote ve pilav çoğunlukla üçlü olarak tercih edilir. Tabldot yemek tercihlerinde de çoklukla yanına salata eklenerek servis edilir. Tavuk sote, kuru fasulyenin yanına yakışan tatlar ortasında bulunur. Tavuk sote ve kuru fasulye birbiri ile uyumlu yemeklerdir.
PİRİNÇ PİLAVI
Kuru fasulye yemeğinin yanına yasa tercih edilenlerden birisi pirinç pilavıdır. Klasik tatlar ortasında bulunan kuru fasulye ve pirinç pilavı sık sık birlikte tüketilir. Kuru fasulyenin yanına ne yemek yapacağına karar veremeyenler pirinç pilavını tercih edebilir.
YAYLA ÇORBASI
Kuru fasulyenin yanında hafif bir çorba içmek isteyenler için yayla çorbası son derece uygundur. Yayla çorbasının ferahlığı enfes bir menü oluşturulmasını sağlayacaktır. Kuru fasulye yemeğinin yanında yayla çorbası bilhassa nane ve kekik üzere baharatlar ile tercih edilir.
FIRIN SÜTLAÇ
Kuru fasulye yedikten sonra yanına fırın sütlaç tercih edilebilir. Fırın sütlaç tercih edenler çoğunlukla kuru fasulyenin çabucak akabinde bu yemeği yiyerek şekeri istikrarlarını sağlayabilirler. Bilhassa tatlı tuzlu birlikte yemeyi sevenler için kuru fasulyenin akabinde sütlaç tüketmek çok sevilir.
AYRAN
Kuru fasulyenin yanına tamamlayacağı bir içecek isteniyorsa en hoş ve sağlıklı olanı ayrandır. Ayran tüketildiğinde hem sindirim kolaylaşır hem de daha ferah bir yemek tercih edilir. Ayran ile kuru fasulye çoklukla birbiriyle uyumlu olduğu için sıkça birlikte tüketilir.
ÇOBAN SALATA
Salata birçok yemeğin yanına yakışan bir tamamlayıcıdır. Zerzevat yemeklerinin yanında tüketilebileceği üzere et yemekleri ile de tercih edilebilir. Çoban salatası kuru fasulyenin yanında ekseriyetle tüketilen ve tercih edilen yemekler ortasındadır. Şahıslar daha sağlıklı bir öğün için kuru fasulyenin yanına çoban salatası hazırlanabilir.
ET YEMEĞİ
Kuru fasulye yemek isteyen bireyler dilerler işte yanına et yemeği yapabilir. Et yemeği yaptıkları takdirde hem protein istikrarı sağlanmış hem de vitamin istikrarından randıman alınmış alınır. Böylece bireyler istedikleri formda yemeklerini daha rahat sindirilebilir.
İRMİK HELVASI
Yemeğin akabinde tatlı tüketmek isteyen bireyler dilerler ise irmik helvasını tercih edebilirler. Irmak helvası her ne kadar ağır üzere bir izlenim yaratsa da aslında hafif bir tatlıdır. Kuru fasulye yemeğinin yanına yazdıkça önerilir. Kuru fasulye tükettikten sonra üzerine irmik helvası yemek hem güç istikrarının de sağlanmasına neden olacaktır.
GAVURDAĞI SALATASI
Bu salata kuru fasulye başta olmak üzere bütün klasik tatların yanına yakışan yemekler ortasında bulunur. Gavurdağı salatası vitamin ve mineral açısından varlıklı bir salatadır. Ağır tatları ve ağır salataları seven bireyler kuru fasulye yemeğinin yanına bu salatayı hazırlayabilir.