Benn Yaşam Kereviz Yaprağının Yararları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Kereviz Yaprağının Yararları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

İnsan bedeni için çok sayıda yararı olan kereviz sıklıkla tüketilmesi gereken bir sebzedir. Varlıklı içeriği nedeniyle hem mutfakta hem alternatif tıpta sıklıkla karşımıza çıkar. Bir bütün olarak yararlı olsa da kereviz yapraklarının kendine has yararları bulunur. Sağlıklı bir beden yapısı için kullanılması gereken kereviz yaprağının yararları şu formda sıralanabilir:

  • Güçlü bir antibakteriyel özelliği bulunur. Bu sayede enfeksiyona yol açan ziyanlı bakterilere ve toksinlere karşı tesirli bir muhafaza sağlar.
  • İdrar söktürücü özelliği son derece güçlüdür. Bu yanıyla böbrek sıhhatinin korunmasına yardımcı olur. Birebir vakitte kanı temizleme özelliği vardır.
  • Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine düzgün gelen bir yapısı vardır. Bağırsak hareketlerinin nizamlı olmasını sağlar.
  • Düşük kalorisi olan kereviz yaprakları metabolizmayı hızlandırır. Sık sık tüketilirse kilo verme sürecine katkıda bulunur.
  • A vitamini istikametinden zengindir. Beğenilen oluşan çeşitli görme sıkıntılarının tedavisinde kullanılır.
  • Beyin hücrelerini yeniler. Böylelikle hafızanın korunmasında tesirli rol oynar.

KEREVİZ YAPRAĞI NASIL KULLANILIR?

Kereviz yaprağı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kereviz yaprağından yemek yaparak tesirlerinden süratli bir formda yararlanmak mümkündür. Zerzevat yemeği dışında salata ve mezelerde de kullanılabilir. Çiğ bir biçimde tüketildiğinde tesirlerini süratlice ortaya koyar. Tıpkı vakitte kereviz yaprağı suyunu içmek bünyeye düzgün gelir.

KEREVİZ YAPRAĞI YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Sağlıklı bir bedene sahip olup kilo vermek isteyen bireyler kereviz yaprağından yemek yapabilir. Büsbütün sebzelerden oluşan bu yemek son derece hafiftir. Zeytinyağı ile yapıldığı için epey lezzetlidir.

Kereviz yaprağı yemeği için gerekli gereçler şunlardır:

  • 5 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Kereviz yaprağı yemeğinin yapılışı şu biçimdedir:

  • Soğan yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuçları halka biçiminde doğrayıp soğanlara ek edin. Yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun.
  • Kereviz yapraklarını yemeklik doğrayıp başka gereçlere ek edin.
  • Malzemeleri yeterlice karıştırdıktan sonra suyu ekleyin.
  • Ocağın altını kısarak yemeğin 15 dakika boyunca pişmesini bekleyin.
  • Bu esnada patatesi rendeleyin. Akabinde tencereye ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
  • Pişen yemeği tabağa alın. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak bir halde tüketin.

KEREVİZ YAPRAĞI SUYU NASIL YAPILIR?

Kereviz üzere yeşil sebzelerden yararlanmanın en tesirli yollarından biri suyunu yapıp içmektir. Kereviz yaprağı ile yapılan sulu karışım damak zevkine nazaran hazırlanabilir. Günlük tüketime uygun olan bu tanım sıhhati muhafaza konusunda tesirlidir.

Kereviz yaprağı suyu için gerekli materyaller şunlardır:

  • 3 adet kerevizin yaprağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 limonun suyu
  • 3 su bardağı su

Yukarıda yer alan materyalleri blender içine yerleştirip güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz suyu süzgeçten geçirdikten sonra çabucak için.

KEREVİZ YAPRAĞI ZAYIFLATIR MI?

Kereviz yaprağı doğal yapısı gereği dokularda yer alan fazla suyu atmayı sağlar. Tıpkı vakitte kalori olarak hayli düşük bir pahaya sahiptir. Münasebetiyle kilo vermek isteyen şahısların kullanabileceği bir besindir. Kereviz yaprağı tek başına zayıflatmaz. Kesinlikle sağlıklı bir diyet programına yardımcı olarak kullanılmalıdır.

KEREVİZ YAPRAĞININ YAN TESİRLERİ NELERDİR?

Kereviz yaprağının tüketim formuna bağlı olarak yan tesirler göstermesi mümkündür. Kereviz yaprağının çiğ tüketilmesi hassas bünyelerde alerjik tepkilere yol açabilir. Bu nedenle mümkün epeyce bu besini pişmiş ya da haşlanmış tüketmeye itina gösterilmelidir. Gebelerin ve böbrek hastalarının yüksek ölçüde kereviz yaprağı tüketmemesi önerilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *