Kandillerin olmazsa olmazı kandil simidi üretimi püf noktaları merak konusu oldu. Müslümanlar için özel bir yere sahip olan kandil simidi tanımı incelenmeye başladı. 24 Şubat Cumartesi günü eda edilen pastane yöntemi kandil simidi araştırmaları hızlandı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği kandil simidi nasıl yapılır araştırıldı. İsteğe nazaran mahlep, çörek otu ve gibisi baharatlar konularak yapılan kandil simidi en pratik tanım geldi. İşte merak edenler için mahlepli mahlepsiz kandil simidi tanımı..
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket instant maya
3-3.5 su bardağı)
Üzeri İçin:
1 adet yumurta beyazı
Çörek otu yahut susam
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Mahlepli ya da mahlepsiz kandil simidi tanımı için öncelikle sütü ılıtın. Derin bir kasede ılık süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve mahlebi karıştırın.
Karışıma instant maya ekleyip yeterlice karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Yoğurduktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın.
Yuvarlayarak simit hali verin. Hazırlanan simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
Yumurta beyazını çırpıp simitlerin üzerine sürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..