Kanal D fenomen imal Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. 7 Mart Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1339. kısım start aldı. Haftanın dördüncü günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında gelinlerin ödevi Yok Bu türlü Bir Döner oldu. Hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek tanımı olan Yok Bu türlü Bir Döner üretimi başladı. Gelinim Mutfakta gelinleri tezgah başına geçti ve Yok Bu türlü Bir Döner tanımını uygulamaya başladı. Pekala, Yok Bu türlü Bir Döner nasıl yapılır? İşte 7 Mart Gelinim Mutfakta Yok Bu türlü Bir Döner tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA YOK BU TÜRLÜ BİR DÖNER TARİFİ
MALZEMELER:
300 gram dana eti
1 su bardağı mantar
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Yarım limon suyu
Dürüm ekmeği yahut lavaş
Taze yeşillikler
Hatay sos
YOK BU TÜRLÜ BİR DÖNER NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Yok Bu türlü Bir Döner tanımı için evvel un, su ve süt ile lavaş hamurunu hazırlayın. Akabinde dana etini ince ince dilimleyin.
Mantarları temizleyip dilimleyin. Tavaya zeytinyağını alıp ince dilimlenmiş soğanları soteleyin. Sarımsakları ekleyip kavurun.
Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Akabinde mantarlı sosa dana etlerini ekleyip kavurun.
Etler ve mantarlar düzgünce pişip suyunu çekince tuz, karabiber ve limon suyu ekleyip karıştırın.
Dürüm lavaşını ısıtıp içine yeşillikleri yayın. Üzerine hazırladığınız mantarlı etli karışımı dökün. Dürümü sıkıca sarın. Deneyen herkese afiyet olsun..