Benn Yaşam GELİNİM MUTFAKTA YILAN BALIĞI BÖREĞİ TANIMI TIKLA ÖĞREN: Yılan Balığı Böreği Nasıl Yapılır? 30 Nisan Gelinim Mutfakta Yılan Balığı Böreği İmali

GELİNİM MUTFAKTA YILAN BALIĞI BÖREĞİ TANIMI TIKLA ÖĞREN: Yılan Balığı Böreği Nasıl Yapılır? 30 Nisan Gelinim Mutfakta Yılan Balığı Böreği İmali


Gelinim Mutfakta Yılan Balığı Böreği tanımı geldi. Milyonlarca izleticinin odak noktası olan Gelinim Mutfakta 1377. kısım Yılan Balığı Böreği yapıldı. 30 Nisan Salı gününün gelişiyle çeyrek altın kazanmak isteyen gelinler yarışa başladı. Haftanın ikinci maratonunda Gelinim Mutfakta 1377. kısım tezgah başına geçen gelinler Yılan Balığı Böreği yaptı. Pekala, Yılan Balığı Böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Yılan Balığı Böreği tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA YILAN BALIĞI BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

6 adet yufka

İçi İçin:

Peynir

Maydanoz

Böreğin Sosu İçin:

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

YILAN BALIĞI BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Yılan Balığı Böreği için evvel sosu hazırlayın. Süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı çırpın. Fırın tepsisi üzerine 1 tane yufkayı açın.

Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürün. Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç hacı koyun. Üzerine modüllere ayrılmış yufkayı serin.

Peynirli harçtan üzerine serpin. Üzerine bir kat daha yufka serip sostan sürün. Üzerine bir kat daha yufka serin.

Sostan sürüp peynirli kat için yufka serin. Peynirleri serpip üzerine kalan yufkayı serin.

Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp börek dilimleyin. Hazırlanan böreği dilimleyip kalan sosun tamamın üzerine gezdirin.

Üzerine susam serpip 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *