Kanal D canlı yayın izleyenler Gelinim Mutfakta yeni kısma odaklandı. Haftanın 5 günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta 1330. kısım start aldı. 23 Şubat Cuma günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni kısım yıldızı Yeşilim Tatlısı oldu. Hayli enteresan ve sağlıklı bir tatlı seçeneği olan Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tanımı geldi. Bir yiyenin hem tadını hem de manzarasını hafızasından silemediği Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır merak edildi. Pekala, Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA YEŞİLİM TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı ıspanak
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz tarçın
İç Dolgusu İçin:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı krema
Yarım su barağı Hindistan cevizi
Çıtır kadayıf tozu
YEŞİLİM TATLISI TANIMI:
Gelinim Mutfakta yeşilim tatlısı için muhallebili karışımı hazırlayın. Karışımı püre haline getirin.
Bir tencereye ıspanaklı pirinç püresini alıp üzerine toz şeker ekleyin. Akabinde süt ve nişastayı yeterlice karıştırın.
İç dolgu için süt, irmik, krema ve Hindistan cevizi karıştırın. Çıtır kadayıf tozunu hazırlayıp iç dolguyla birleştirin.
Tatlı yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp top hali verin. Üzerlerine isteğe bağlı olarak toz tarçın serpip meyvelerle süsleyin. Herkese afiyet olsun..