Her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta müsabakasında hafta finali geldi çattı. 9 Şubat Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1320. kısım yemeği muhakkak oldu. Vişneli Pofuduk Çörek yapan gelinler tarife odaklandı. Birbirinden hünerli isimlerin yer aldığı Gelinim Mutfakta müsabakasında hafta finaline yakışır lezzet Vişneli Pofuduk Çörek yapıldı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Vişneli Pofuduk Çörek üretimi püf noktaları sizler için hazırlandı. Pekala, Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır? İşte 9 Şubat Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA VİŞNELİ POFUDUK ÇÖREK TARİFİ
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
4-4.5 su bardağı un
Vişne reçeli ya da dondurulmuş vişne
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
VİŞNELİ POFUDUK ÇÖREK NASIL YAPILIR?
Vişneli pofuduk çörek için maya, ılık süt ve şekeri karıştırın. Maya eriyene kadar bekleyin. Devamında sıvı yağ, tuz ve yumurta ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp hamurun kabarması için yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin. Her kesimin üzerine biraz bastırıp ortasını çukurlaştırın.
Ortalarına vişne reçeli yahut dondurulmuş vişne yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyan çörekleri süsleyin. Afiyet olsun..