Hafta içi her gün saatler 13.00 olduğunda yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışı sürat kesmedi. 25 Nisan Perşembe günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1374. kısım gelinlerin ödevi Tavuklu İçli Köfte oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta yarışında Tavuklu İçli Köfte imaline dair püf noktalar muhakkak oldu. Pekala, Tavuklu İçli Köfte nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Tavuklu İçli Köfte tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU İÇLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER:
Harcı İçin;
300 gr tavuk göğsü
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
2 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
Baharatlar
Hamuru İçin;
1,5 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber ve öbür baharatlar
2 su bardağı sıcak su
TAVUKLU İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta tavuklu içli köfte için evvel iç harcı yapın. Tavaya yağ alıp doğranmış soğanı kavurun. Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin.
Pişince içine ceviz hariç geri kalan materyalleri ekleyin. Soğuyan iç harcına kıyılmış ceviz ekleyin.
Hamuru için bulgur, irmik, tuz ve baharatları karıştırın 1,5 bardak su ekleyin. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Salça ekleyip yoğurun.
Yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. İçine harçtan koyup kapatıp kızartın. Deneyen herkese afiyet olsun..