Kanal D Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği tanımı araştırmaları cevap buldu. Milyonların severek takip ettiği Gelinim Mutfakta müsabakasında günün yıldızı Tavuklu Çarşaf Böreği oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün en hoş Tavuklu Çarşaf Böreği yapmak için kolları sıvadı. Pekala, Tavuklu Çarşaf Böreği nasıl yapılır? İşte 18 Nisan Perşembe yıldızı Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
1 kg hazır yufka
1 kg kadar tavuk bonfile
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Kekik
Karabiber
Pul biber
Sos İçin;
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği nasıl yapılır birinci olarak tavukları yıkayıp haşlayın. Akabinde didikleyip kenara alın.
Sıvı yağda julyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberi soteleyip içine salçayı ek edin. Karıştırıp tavukları ekleyin.
İçine kepçeyle haşlanmış tavuk suyundan koyun. Baharatları ek edip sotelendikten sonra alın ve soğumaya bırakın.
Sos için bütün malzemeyi bir kasede karıştırın. Yufkayı tezgaha serip ortadan kesin. Üzerine hazırlanan sostan sürün. Ortaya yanlışsız katlayın.
İç harcı koyup kenarlarını hafif katlayın. Bütün börekler bitince kalan sosu üzerine gezdirin. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..