Gelinim Mutfakta Soğan Dolması tanımı geldi. 13 Mart Çarşamba günü saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta 1343. kısım yıldızı Soğan Dolması oldu. Birbirinden hoş tanımları ekrana getiren Kanal D fenomeni Gelinim Mutfakta yarışında günün yemeği Soğan Dolması tanımı oldu. Mutfakların olmazsa olmazı soğanın bu sefer pirinç ve bulgurla buluştuğu Soğan Dolması tanımı bekleyenler için en pratik prosedür geldi. Herkesin severek yediği Soğan Dolması nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Soğan Dolması tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA SOĞAN DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER:
6-8 adet büyük uzunluk soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yeteri kadar su
Limon dilimleri
Maydanoz yaprakları
SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Soğan Dolması için soğanları yıkayıp kabuklarını soyun. Akabinde ortadan kesin. Ortalarını oyun.
Pirinci yıkayıp süzün. Bir kasede kıymayı, yıkanmış pirinci, domates salçasını, biber salçasını, sıvı yağı, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu karıştırın.
Soğanların içlerine hazırlanan harçtan doldurun. Soğanları tencereye yerleştirip üzerine limon dilimlerini koyun.
Tencereye su ekleyip kapatın. Soğanları yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen soğan dolmalarını servis tabağına alıp dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun!