Gelinim Mutfakta izleyicilerinin merakla beklediği an geldi. 8 Nisan Pazartesi günü yesyeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün yemeği Sini Köftesi oldu. Kanal D ekranının sevilen üretimlerinden Sini Köftesi üretimini sizler için araştırdık. Pekala, Sini Köftesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Sini Köftesi tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA SİNİ KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER:
Dışı İçin:
350g esmer ince bulgur
3 çorba kaşığı irmik
2 adet patates
1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
1 tatlı kaşığı Tuz
İçi İçin:
250g orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
1tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tatlı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ceviz
Karabiber
Tuz
Kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kap ılık su
SİNİ KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Sini Köftesi için evvel dış hamuru hazırlayın. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
Yoğurma kabına bulgurla birlikte tüm malzemeyi koyun. Patatesleri, 1,5 bardak sıcak haşlama suyunu ekleyip karıştırın.
İç için kıymayı kavurun. Soğanı , biber salçasını ve zeytin yağını ekleyip baharatları koyun. Akabinde cevizi ekleyip kavurun.
Maydanoz ekleyip altını kapatın. Bir kaba elinizi batırmak için ılık su hazırlayın. Dış, hamuru yaklaşık 15 dakika elinizi suya batırarak yoğurun.
Hamuru 2 modüle ayırıp bol zeytinyağı ile yağlanmış cam tepsiye dizin. Ayırdığınız hamurlardan birinden ceviz büyüklüğünde modüller koparıp açın.
Taban hazır olduktan sonra içini tabana yayın. Üzerine hamurun başka kesimini ekleyip yayın. En son kalan zeytin yağını üzerine gezdirin.
Sini köftesini kareler halinde kesin. 175-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..