Benn Yaşam Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Tanımı: Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır? 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Materyalleri

Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Tanımı: Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır? 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Materyalleri

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından Sarıyer Böreği tanımı geldi. 15 Şubat Perşembe günü seyircilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tanımı sorgulandı. Tezgah başına geçen Gelinim Mutfakta gelinleri günün çeyrek altınını kazanmak için kolları sıvadı. Haftanın dördüncü günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni kısım Sarıyer Böreği imaline geçildi. Damak çatlatan lezzetiyle görenlerin aklını alan Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği materyalleri aşikâr oldu. Pekala, Sarıyer Böreği nasıl yapılır? İşte 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER: 8 adet yufka 200 gram beyaz peynir 100 gram lor peyniri yahut rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet yumurta Yarım su bardağı süt yahut yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı susam yahut çörek otu SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR? İlk olarak beyaz peyniri bir kase içerisine rendeleyin yahut ezin. Akabinde lor peyniri yahut rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Yufkaları tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ sürün ve peynirli harçtan yayın. İkinci bir yufkayı üzerine kapatın ve tekrar peynirli harçtan yayın. Bu süreci 4 yufka için tekrarlayın. Son yufkayı da kapatıp böreği üçgen biçiminde dilimleyin. Her dilimin üst kısmını birleştirip gül formu verin. Yumurta, süt yahut yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak böreğin üzerine sürün. Üzerine susam yahut çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak yahut ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun..
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *