Benn Yaşam Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap TANIMI: Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır? 12 Şubat Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap TANIMI: Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır? 12 Şubat Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap

Kanal D Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap tanımı merak edildi. 12 Şubat Pazartesi günü Kanal D ekranındaki yerini alan Gelinim Mutfakta 1321. kısım başladı. Orijinal haftanın birinci yayını ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yeni kısım yıldızı Şanlıurfa Söğürmeli Kebap oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Şanlıurfa Söğürmeli Kebap üretimine geçildi. Haftanın birinci kısmını seyreden Gelinim Mutfakta izleyicileri Şanlıurfa Söğürmeli Kebap nasıl yapılır araştırdı. Hanımlar kalemi kağıdı alın. İşte Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA ŞANLIURFA SÖĞÜRMELİ KEBAP TARİFİ

Malzemeler:

500 gram kuzu kıyma

adet orta uzunluk soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Tuz

4 adet közlenmiş yeşil biber

4 adet közlenmiş domates

Yarım demet maydanoz

4 adet lavaş ekmeği

ŞANLIURFA SÖĞÜRMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap için evvel soğanları ve sarımsakları rendeleyin.

Kıymayı, soğanları, sarımsakları, biber ve domates salçasını, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Malzemeleri yoğurup dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içiyle yuvarlayın.

Kebapları ızgarada pişirin. Pişen kebabın altına közlenmiş yeşil biberleri ve domatesleri yerleştirin.

Üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. Lavaş ekmeğini ısıtıp sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *