Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında yeni kısım başladı. 8 Mart Cuma günü izleyicilerin karşısına çıkan üretimde günün yemeği Saksı Değilim Ben oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Saksı Değilim Ben üretimi püf noktaları muhakkak oldu. Değişik sunumuyla görenlere parmak ısırtan Saksı Değilim Ben yemeği sunumunu sizler için hazırladık. Pekala, Saksı Değilim Ben nasıl yapılır? İşte 8 Mart Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA SAKSI DEĞİLİM BEN TARİFİ
MALZEMELER:
Tart Hamuru İçin:
Un
Tereyağı
Yumurta
Kırmızı toz besin boyası
Toprak Kek İçin:
Malt unu
Sıvıyağ
Süt
Yumurta
Hamur kabartma tozu
Mercanköşk
SAKSI DEĞİLİM BEN NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben tanımı için evvel tartı hazırlayın. Un ve soğuk tereyağını karıştırın. İçine çok az malt unu ekleyin.
Gıda boyalarını çok az ölçüde yumurta ile çırpın. İki karışımı birleştirin. Tart hamurunu dolapta dinlendirip üzerine bakliyat koyup pişirin.
Kek materyallerini karıştırma kabında karıştırın. Peynir kreması için krema ve krem şantiyi çırpın. Krem şantinin kabarıklığı kaçmadan peynir karışımını karıştırın.
Mantarları küçük modüller haline getirin. Tart hamuru hazır olduğunda birinci alt katmana toprak görünümü verilen kekten koyun.
Üzerine duxell mantar dökün. Onun üzerine biraz daha kek koyup peynir kremasını koyun. Son olarak zerzevatları yerleştirip üzerini kekle kapatın. Afiyet olsun..