Hafta içi her gün saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yeni kısım başladı. 4 gelinin tezgah başına geçtiği Gelinim Mutfakta 1342. kısım lezzeti Profiterol oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Profiterol tanımını sizler için araştırdık. 12 Mart 2024 Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni kısım gelinlerin ödevi Profiterol gereçleri aşikâr oldu. Pekala, Gelinim Mutfakta Profiterol nasıl yapılır? Profiterol kaç kalori? İşte 12 Mart Salı Gelinim Mutfakta Profiterol tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA PROFİTEROL TANIMI 12 MART
MALZEMELER:
1 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
4 büyük uzunluk yumurta
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı krema
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
PROFİTEROL NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Profiterol için evvel kremayı hazırlayın. Süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırın.
Ocaktan alınca vanilya ekleyip soğutun. Bir su bardağı krema ekleyin. Profiterol hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın.
Unu ekleyip ocaktan alın. Hamur soğuyunca yumurtaları birer birer ekleyip hamura yedirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük kesimler halinde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Çikolata sosu için çikolatayı eritin.
Üzerine süt ve tereyağı ekleyin. Soğuyan profiterolleri ortadan kesip içlerine krema sıkın. Akabinde üzerlerine çikolata sosu gezdirin. Herkese afiyet olsun..