Benn Yaşam Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı TANIMI: Patlıcanlı Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır? 11 Mart 2024 Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı TANIMI: Patlıcanlı Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır? 11 Mart 2024 Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı


Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı tanımı geldi. 11 Mart 2024 Pazartesi günü ekrana gelen Kanal D imali Gelinim Mutfakta 1341. kısım yıldızı Patlıcanlı Ramazan Kebabı oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Gelinim Mutfakta yeni kısım gelinlerin ödevi Patlıcanlı Ramazan Kebabı oldu. Türk mutfağında epey tanınan olan Patlıcanlı Ramazan Kebabı püf noktalarını sizler için araştırdık. Ana gereçleri patlıcan ve et olan Patlıcanlı Ramazan Kebabı nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA PATLICANLI RAMAZAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet patlıcan

500 gram kıyma

2 orta uzunluk domates

2 yeşil biber

2 orta uzunluk soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

PATLICANLI RAMAZAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı için evvel patlıcanları alacalı halde soyup tuzlu suda bekletin.

Soğanları yemeklik doğrayıp yeşil biberleri halka formunda kesin. Akabinde domatesleri dilimleyin.

Etin içine ince doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.

Patlıcan dilimlerini kurulayıp üzerine zeytinyağı sürüp kızartın.

Kızaran patlıcanların üzerine hazırladığınız et harcından koyup üzerine soğan, biber ve domates dilimlerini yerleştirin.

Biber salçasını etlerin üzerine gezdirin. İstediğiniz baharatları üzerine serpin. Orta ara çevirerek her tarafını eşit pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *