Benn Yaşam Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Lazanya Tanımı GELDİ: Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır? İşte 5 Mart Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Lazanya Materyalleri

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Lazanya Tanımı GELDİ: Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır? İşte 5 Mart Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Lazanya Materyalleri

GELİNİM MUTFAKTA PATLICANLI LAZANYA TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet patlıcan

600 g haşlanmış tavuk göğsü

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

4-5 yemek kaşığı domates sosu

Karabiber

Kırmızı toz biber

Pul biber

Tuz

Sıvı yağ

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri

PATLICANLI LAZANYA NASIL YAPILIR?

Tavuk göğsünü haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince şerit dilimleyin. 20 dk tuzlu suda bekletin.

Kızgın yağda patlıcanların her iki yüzeyini kızartın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı kavurun.

Daha sonra biberleri ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyip domates sosundan 4-5 yemek kaşığı ekleyin.

Haşlanmış tavuk göğsünü ekleyip biraz kavurun. Beşamel sosu için tereyağı, sıvı yağ alıp un koyun.

Süt ekleyip çırpın. En son tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Tavuğa beşamel sos ekleyin. Fırın kabının tabanına patlıcanların yarısını dizin.

Üzerine tavuklu harcın yarısını döküp yayın. Bir kat daha patlıcan dizip kalan tavuklu harcın tamamını dökün.

Yemeğin en üstünü kaşar peyniri rendesi ile kaplayıp evvelden ısıtılmış 190C fırında nar üzere kızarana kadar bekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *