Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tanımı geldi. 22 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta müsabakasında gözler yeni hafta lezzetlerine çevrildi. Haftanın 5 günü saatler 13.00 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yarışında haftanın birinci gün yıldızı Kuşbaşılı Pasta oldu. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tanımının püf noktalarını sizler için araştırdık. Pekala, Kuşbaşılı Pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA KUŞBAŞILI PASTA TARİFİ
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1. 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
350 gr kuşbaşı et
2 kuru soğan
2 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Baharatlar
Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 paket krema
KUŞBAŞILI PASTA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta için evvel eti kuşbaşı olarak doğrayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Bir kaba tüm sıvı materyalleri ekleyip karıştırın. Üzerine tuz ekleyip unu eleyin. Tavaya alıp krep karışımı tek tek pişirin.
Beşamel sosu için tavaya sıvı yağ alıp içine tereyağı ekleyin. Un ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.
Etler suyunu çektikten sonra soğan ekleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Akabinde kırmızı kapya biberleri ve baharatları koyun. Fırını evvelce ısıtın.
İlk evvel altına krep koyup üstüne etli harçtan dağıtın. Üzerine beşamel sos döküp bir krep daha koyun. Tamamı bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
Üzerlerine beşamel sos döküp üstüne kaşar rendeleyin. Sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..