Kanal D gündüz nesli programı Gelinim Mutfakta yeni kısım başladı. Haftanın 5 günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1333. kısım yıldızı Kremalı Tart imaline geçildi. Tezgah başına geçen gelinlerin misyonu bugünkü en güzel Kremalı Tart tabağını hazırlamak oldu. 28 Şubat Çarşamba günü saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tanımının püf noktalarını sizler için derledik. Pekala, Kremalı Tart kek nasıl yapılır? İşte en kolay Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tanımı..
28 ŞUBAT GELİNİM MUTFAKTA KREMALI TART TARİFİ
MALZEMELER:
Tabanı için:
50 gram pudra şekeri
200 gram un
100 gram tereyağı
1 yumurta
Bir tutam tuz
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
Dilediğiniz meyveler
Pudra şekeri
Çikolata sos
KREMALI TART NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta kremalı tart için evvel fırını 180 derecede ısıtıp tart kalıbını yağlayın. Akabinde un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın.
Tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını havuz üzere açıp yumurta kırın. Hamuru yoğurup güzelce yoğurun. Streç sinemaya sarıp dinlendirin.
Hamuru tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın. Evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kreması için sos tenceresine süt, yumurta sarıları, şeker ve nişasta alıp karıştırın. Ocaktan alıp vanilya özütü ekleyin.
Kremayı tart tabanının üzerine döküp spatulayla üzerini düzeltin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip pudra şekeri serpin. Herkese afiyet olsun..