Ramazan ayının enlerinden olan Güllaç yapmak isteyenlere şahane bir teklifimiz var: Kızarmış güllaç. Klasik Türk tatlısı olan Güllaçın farklı bir versiyonu olan kızarmış güllaç tanımını sizler için araştırdık. 15 Mart 2024 Cuma günü haftanın final kısmıyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1344. kısım lezzeti Kızartılmış Güllaç oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı enfes tanım Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç geldi. Pekala, kızartılmış güllaç nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ TARİFİ
MALZEMELER:
1 paket güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz yahut fındık
1 yemek kaşığı gül suyu yahut vanilya özütü
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta kızartılmış güllaç için evvel şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri kaynatın. Şeker eriyince içine limon dilimi ekleyin.
Şerbeti kısık ateşte 10-15 dakika kaynatıp soğutun. Güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Islanan yaprakları yavaşça sıkın.
Başka bir kapta şeker, ceviz yahut fındık, gül suyu yahut vanilya özütü karıştırın. İçine yarım su bardağı sıvı yağ ekleyin.
Güllaç yapraklarını birer birer tezgaha serip her bir yaprağın üzerine cevizli karışımdan koyun. Akabinde rulo formunda sarın.
Sarılmış güllaçları Hindistancevizi rendesine bulayıp kızartmaya başlayın.
Kızaran güllaçları soğumuş şerbete atıp yeterlice çekmesini bekleyin. Üzerine Hindistancevizi yahut çekilmiş fındık serpin. Deneyen herkese afiyet olsun..