Benn Yaşam GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TANIMI: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Materyalleri

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TANIMI: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Materyalleri

Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tanımı geldi. Birbirinden dişli gelinler ile kayınvalidelerin yarıştığı Gelinim Mutfakta macerasında yeni hafta başladı. Yepisyeni haftanın birinci yayınıyla sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1366. kısım başladı. Ekran başına geçen izleyiciler günün yıldızı Kıymalı Kadayıf tanımına odaklandı. Tatlı olarak çok yenen kadayıfı bu defa yemek olarak tüketmek için kalemi kağıdı alın. Pekala, Kıymalı Kadayıf nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ

MALZEMELER:

Kadayıf Katları İçin:

500 gr taze kadayıf

50 gr tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Harcı İçin;

400 gr kıyma

1 adet soğan

Beyaz lahana

2 adet havuç

6 kısım taze soğan

5 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı köri

120 gr ceviz

7-8 tatlı kaşığı krem peynir

KIYMALI KADAYIF NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta kıymalı kadayıf için geniş bir kaseye yarım kg taze kadayıf alın. Kadayıfı kabaca parçalayarak ufaltın. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.

Üzerindeki köpüklü kısmı alıp kadayıflara tereyağını yedirin. 1 çay kaşığı tuzu serpip karıştırın. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip büyükten küçüğe hakikat katları yapmaya başlayın.

Yağlı kadayıfları eşit yükseklikte olacak biçimde kalıpların içine yayın. Üzerlerini hafif bastırarak düzleyin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altlı üstlü pişirin.

Kıymalı içi için geniş bir tavaya 400 gr kıymayı kavurun. Kıymalar renk değiştirince içine küp küp doğranmış soğanı ekleyin. Cevizi elinizle bölüp harca ekleyin.

Çeyrek beyaz lahanayı serçe doğrayıp ekleyin. Havucu rendeleyip taze soğanı ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çorba kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 5 çorba kaşığı soya sos ekleyin.

Yarım bardak su ekleyip karıştırın. Fırından çıkan Kadayıfları en büyükten başlayarak üst üste dizin. Kadayıf bitene kadar sürece devam edin. Üzerini süsleyip servis edin. Afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *