Türk mutfağının olmazsa olmazları ortasında yer alan Gelinim Mutfakta yeni kısım lezzeti belirli oldu. Haftanın son günü Gelinim Mutfakta Kayseri Yolu Nevzine Tatlısı yapan gelinler hünerlerini sergiledi. 16 Şubat Cuma günü seyircilerin karşısındaki yerini alan Kanal D fenomen üretim Gelinim Mutfakta Kayseri Yöntemi Nevzine Tatlısı gereçleri araştırılmaya başladı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı yapan gelinler maharetlerini konuşturdu. 16 Şubat Cuma Gelinim Mutfakta Kayseri Adabı Nevzine Tatlısı imalinde püf noktaları sunucu Nursel Ergin tarafından aktarıldı. Pekala, Kayseri Metodu Nevzine Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kayseri Adabı Nevzine Tatlısı tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ YÖNTEMİ NEVZİNE TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kayseri Yöntemi Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.
10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp kenara alın. Bir diğer tencerede sıvı yağ ve irmiği kavurun.
İrmiğin rengi yavaşça değişene kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine suyu ve sütü ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynayan karışıma toz şekeri, pekmezi, tarçını, karanfil tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Ardından iri kıyılmış cevizleri de ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Tatlı karışımı kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Ilınan tatlı karışımından ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayarak hal verin ve servis tabağına dizin.
Hazırladığınız şerbeti sıcak olarak tatlıların üzerine dökün.
Tatlıların şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
Servis yapmadan evvel üzerlerine hindistancevizi yahut çekilmiş ceviz serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..