Benn Yaşam Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Tanımı: Nokul Nasıl Yapılır? 6 Şubat Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Gereçleri

Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Tanımı: Nokul Nasıl Yapılır? 6 Şubat Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Gereçleri


Haftanın 5 günü yeni kısım ile izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1317. kısım başladı. 6 Şubat Salı gününün gelişiyle Gelinim Mutfakta yeni kısım start aldı. Birbirinden hünerli 4 gelin tezgah başındaki yerini aldı. Haftanın 2. maratonuna başlayan gelinlerin bugünkü ödevi Karadeniz Nokulu oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Karadeniz Nokulu tanımı verildi. Kanal D ekranının karşısına geçen izleyiciler günün yeni kısım yıldızına odaklandı. Kalemi kağıdı alan izleyiciler Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tanımına odaklandı. Pekala, Karadeniz Nokulu nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA KARADENİZ NOKULU TANIMI 6 ŞUBAT 2024

MALZEMELER:

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı karbonat

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

5,5 su bardağı un

İç harcı için;

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

2,5 su bardağı kuru üzüm

Sıcak su

KARADENİZ NOKULU NASIL YAPILIR?

Bir kaba kuru üzüme üzerine geçecek kadar sıcak suyu koyup bekletin.

Yoğurma kabına birinin sarısını üzeri için ayırdığınız yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, instant maya ve toz şekeri alıp karıştırın.

Unu ekleyip hamur elde edin. İç harcı için üzümlerin suyunu süzüp kurulayın. Üzümlerin üzerine toz şeker, ceviz ve tarçın dökün.

Hamuru toplayıp 8 eşit modüle kesin. Bezelerin üzerini örtün. Unlanmış tezgaha bezelerden alıp açmaya başlayın.

Hamurun üzerine eritilmiş tereyağından her yerine gelecek biçimde sürün. İçine üzümlü harcı koyun.

Açtığınız bezeyi iç harcın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün. Uç kısmından boşluk kalacak halde iç harcı serpin.

Rulo biçiminde sarıp dizmeye başlayın. Öbür bezeleri de birebir formda hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısını eritilmiş tereyağı ile karıştırıp sürün. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *