Benn Yaşam GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TANIMI: Hatay Katmeri Nasıl Yapılır? 5 Nisan Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri Gereçleri

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TANIMI: Hatay Katmeri Nasıl Yapılır? 5 Nisan Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri Gereçleri


Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tanımı merak eden izleyiciler ekran başındaki yerine yerleşti. Her gün yeni kısmıyla Kanal D ekranında yayına giren Gelinim Mutfakta yarışında 10 altın bilezik için gelinler ter döktü. Puanların birbirine çok yakın olduğu Gelinim Mutfakta 1360. kısım Hatay Katmeri yapan gelinler çeyrek altın için yarıştı. Pekala, Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet baklavalık yufka

4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı kaymak

HATAY KATMERİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri için evvel bir kat yufkayı serip erittiğiniz tereyağını sürün. Akabinde ikinci kat yufkaya tıpkı süreci uygulayın.

Ardından 3. Kat yufkaya evvel fıstık sonra kaymak akabinde şeker koyup zarf formunda kapatın. Tavada ısıttığınız tereyağını sürün.

Katmeri pişirirken öteki tarafına da tereyağı sürün. Nar üzere kızaran Hatay katmerinin üzerine kaymak koyup afiyetle yiyin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *