Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında yeni gün başladı. 24 Nisan Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1373. kısım yıldızı Gelin Pastası oldu. Hem pratik hem de güzel olan tanımlardan Gelin Pastası imalini sizler için araştırdık. 7’den 70’e herkesin sevdiği Gelin Pastası püf noktalarını sizler için derledik. Pekala, Gelin Pastası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Gelin Pastası tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA GELİN PASTASI TARİFİ
MALZEMELER:
– 4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Islatmak için;
1,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi İçin;
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı nişasta
-1 paket krem şanti
Üzeri İçin;
-3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
GELİN PASTASI NASIL YAPILIR?
Keki için bir kaba yumurtaları kırıp üstüne toz şeker koyun. Köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve toz vanilini ekleyip çırpın. Tabanını yağladığınız fırın kabında karışımı pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp büsbütün soğutun. Soğuyunca üstüne sütü döküp bekletin.
Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı karıştırın. Kaynayınca içine toz krem şantiyi koyup çırpın.
Sütü çeken kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayın. Üstünü çokça Hindistan ceviziyle kaplayın. Deneyen herkese afiyet olsun..