Benn Yaşam GELİNİM MUTFAKTA BOLU KEBABI TANIMI: Bolu Kebabı Nasıl Yapılır? Bolu Kebabı Gereçleri ve İmali

GELİNİM MUTFAKTA BOLU KEBABI TANIMI: Bolu Kebabı Nasıl Yapılır? Bolu Kebabı Gereçleri ve İmali

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında altın kazanmak isteyen gelinler hünerlerini konuşturdu. 19 Mart Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1347. kısım yemeği Bolu Kebabı oldu. Patlıcan yemeği severlerin kalemi kağıdı alıp ekran başına kurulduğu Gelinim Mutfakta yeni kısım başladı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Bolu Kebabı tanımı geldi. Pekala, Bolu Kebabı nasıl yapılır? İşte 19 Mart Salı Gelinim Mutfakta Bolu Kebabı tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA BOLU KEBABI TANIMI 19 MART SALI

MALZEMELER:

3 adet bostan patlıcan

400 gram kuzu kuşbaşı et

2 adet kuru soğan

7-8 tane mantar

1. 5 su bardağı rende domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz karabiber

BOLU KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Bolu Kebabı için evvel patlıcanları sapları üstünde kalacak formda ikiye bölün.

İçlerini tuzlayıp bir iki dakika bekleyin. Yıkanan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın .

Kızarttıktan sonra iç kısımlarını bıçakla kesip çıkarın. Akabinde küçük küçük doğrayın.

Kuşbaşı eti bir tencerede suyunu çekene dek kavurun. Küp küp doğranmış mantarları, soğanı ve patlıcanın içini ekleyip pişirin.

Ardından domates rendesi, domates salçası, tuz, baharatları ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

Hazırlanan iç harcı içini boşalttığınız patlıcanların içine doldurun. Üzerine kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *