13 Şubat Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1322. kısım başladı. Haftanın ikinci yayını ile sevenlerinin karşısındaki yerini alan Gelinim Mutfakta yeni kısımda günün lezzeti Bir Deri Bir Kemik yemeği oldu. Bütün tavuk kullanılarak yapılan Bir Deri Bir Kemik yemeği püf noktaları sizler için araştırdık. Bir yiyenin bir daha lezzetini damağından silemeyeceği Gelinim Mutfakta Bir Deri Bir Kemik tanımı haberimizde yerini aldı. İşte Gelinim Mutfakta Bir Deri Bir Kemik tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA BİR DERİ BİR KEMİK TANIMI 13 ŞUBAT 2024
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
Zeytinyağı yahut erimiş tereyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Kekik
Biberiye
2 adet patates
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
BİR DERİ BİR KEMİK NASIL YAPILIR?
Fırını evvelce 190 dereceye getirin. Tavuğu yeterlice yıkayıp kurulayın.
Tavuğun üzerine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiberle birlikte yeterlice ovun. Başka baharatları da ekleyip bekletin.
Tavuğu yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Fırında tavuğu güzelce pişirin. Yaklaşık 1,5 – 2 saat mühlet sonunda nar üzere kızarmış tavuğu fırından çıkarın.
Pişen tavuğu fırından alıp birkaç dakika dinlendirin. Akabinde tavuğu dilimleyip servis yapın. Yanında patates, soğan, biber ve domates üzere garnitürler koyarak servis edin. Afiyet olsun..