Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı tanımı geldi. Milyonların severek takip ettiği Gelinim Mutfakta 1344. kısım yıldızı Beyti Kebabı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı püf noktalarını sizler için derledik. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan konutta beyti kebabı yapmanız için gerekli gereçleri sıraladık. Pratik beyti kebabı nasıl yapılır sorusunun karşılığı geldi. İşte 14 Mart 2024 Perşembe Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA BEYTİ KEBABI TARİFİ
MALZEMELER:
500 gram dana kıyma
4 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt
Domates sosu
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
BEYTİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Beyti Kebabı için kıymayı kaseye alın. Üzerine soğan, sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
Kıyma harcını parmak kalınlığında şişe sarmış üzere sarın. Yufkaları tezgaha serip her bir yufkayı üçgen formunda dört kesime ayırın.
Her bir üçgen yufkanın geniş tarafına kıymalı sarmayı yerleştirip rulo formunda sarın. Euloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
Tereyağı ile eritilmiş pul biber karışımını üzerlerine gezdirin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve domates sosu dökün. Deneyenlere afiyet olsun..