Benn Yaşam GELİNİM MUTFAKTA BAYRAM BAKLAVASI TANIMI: Bayram Baklavası Nasıl Yapılır? Mesken Üretimi Bayram Baklavası Materyalleri

GELİNİM MUTFAKTA BAYRAM BAKLAVASI TANIMI: Bayram Baklavası Nasıl Yapılır? Mesken Üretimi Bayram Baklavası Materyalleri


Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası tanımı geldi. 9 Nisan Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni kısım bayramların olmazsa olmazı lezzetin üretimine geçildi. Haftanın ikinci günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1362. kısım yıldızı Bayram Baklavası oldu. Bayramların olmazsa olmazı Bayram Baklavası tanımını sizler için derledik. Pekala, Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası tanımı..

GELİNİM MUTFAKTA BAYRAM BAKLAVASI TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet İri yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

Yarım kilo Antep fıstığı

250 gr nişasta

1 buçuk çay bardağı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz

250 gr tereyağı

6 su bardağı baklavalık un

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 buçuk limon suyu

BAYRAM BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Bayram baklavası için evvel unun yarısını bir kaba koyup ortasını havuz üzere açın. Yumurtayı, sütü, suyu, zeytin yağını ve tuzu ekleyin.

Kenarlarındaki unları havuzu kapatın. Yumuşak bir hamur yapın. 20 adet beze yapın.

Bezeleri unlayıp dinlendirin. Fıstıkları rondodan geçirin. Hazırlanan bezeleri açıp içlerine nişasta dökün.

Unu altına üstüne hamuru paylaştırın. Oklavayla açabildiğiniz kadar açın. Bir tepsiye yerleştirip ortasına fıstıkları koyun. Fırını 180 derecede ısıtın.

Baklavaları dilim dilim kesip tereyağını eritin. Her yerine tereyağı döküp pembeleşinceye kadar pişirin.

Şerbeti için su ile şekeri tencereye alıp karıştırın. Yarım limon suyunu içine sıkıp kaynatın. Yoğunlaşınca ocağın altını kısın. Baklava ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *