Gelinim Mutfakta Baklava Pastası tanımı verildi. Her gün çeyrek altın, her hafta finalinde 10 altın bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. 19 Nisan Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta Baklava 1370. kısım gelinler tezgah başına geçti. Altın yarışının sürat kesmediği Gelinim Mutfakta programında günün yıldızı Baklava Pastası oldu. Pekala, Baklava Pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen 19 Nisan Gelinim Mutfakta Baklava Pastası tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA BAKLAVA PASTASI TARİFİ
MALZEMELER:
Keki İçin;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağından fazla un
Yarım su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Muhallebi İçin;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Baklava Katı İçin;
100 gram eritilmiş tereyağı
20 adet baklavalık yufka
Fıstık, ceviz
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon
1 kesim çubuk tarçın
BAKLAVA PASTASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Baklava Pastası için evvel şerbeti yapın. Şekeri ve suyu kaynatın. İçine limon ve tarçın koyun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Keki için yumurta ve şekeri çırpın. Öbür gereçleri ekleyip çırpın. Tüm materyalleri koyup çırpın. Yağlı kağıt sarılmış kelepçe kalıba karışımı döküp fırına verin.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Muhallebisi için tereyağı hariç tüm gereçleri karıştırın. Ocaktan almadan evvel tereyağı koyup çırpın.
Baklava katmanı için yufkaları kalıba nazaran kesin. Kelepçe kalıbın içine en alt kısma 1 adet yufka serip üstüne kesilen kenarlardan 3 modül ekleyin.
Üzerine yağ sürüp kat kat hale getirin. Piştikten sonra üzerine şerbet gezdirin. Kekin üzerine muhallebiyi döküp süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..