Kanal D canlı yayın Gelinim Mutfakta takip eden izleyiciler yeni kısma odaklandı. 18 Mart Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1346. kısım yemeği Artvin Mantısı (Hıngel) oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Artvin Mantısı (Hıngel) tanımı püf noktaları sizler için araştırdık. Her yörenin farklı bir şekilde yaptığı Hıngel tanımı geldi. Pekala, Artvin Mantısı (Hıngel) nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA ARTVİN MANTISI (HINGEL) TARİFİ
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
3-4 orta uzunluk patates
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Su
HINGEL NASIL YAPILIR?
Artvin Mantısı (Hıngel) için evvel patatesleri haşlayın. Akabinde güzelce ezin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber karıştırıp soğutun.
1 yumurtayı 1 su bardağı ılık suyla çırpın. Tuz ekleyin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin.
Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan 3 beze yapın. Bezeleri mantı hamuru üzere açın.
Çay bardağı ile yuvarlaklar kesip ortasına patates püresinden çay kaşığı ile koyun. Hazırlanan mantıları yarım ay formunda sıkıca kapatın.
Hazırlanan mantıları bol tuzlu sıcak suda haşlayın. Piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzün.
Üzerine tereyağı kızdırıp toz biber ekleyin. Hazır olan hıngel tabağını sıcak sıcak tüketin. Herkese afiyet olsun..