Kanal D canlı yayın izleyen seyircilerin odak noktası Gelinim Mutfakta yarışı oldu. 7 Şubat Çarşamba gününün gelişiyle meraklı gözler Gelinim Mutfakta 1318. kısma çevrildi. Günün lezzetli tanımı Ali Paşa Pilavı oldu. Türk mutfağının varlıklı ve aromatik pilav çeşitlerinden olan Ali Paşa Pilavı imali merak konusu oldu. İster kuzu ya da dana eti isterseniz de tavuk etiyle yapabileceğiniz Ali Paşa Pilavı materyalleri sizler için derlendi. İçinde birçok baharatlar, kuru meyveler olan Ali Paşa Pilavı tanımı geldi. Pekala, Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır? İşte merak edenler için 7 Şubat Çarşamba Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı tanımı..
GELİNİM MUTFAKTA ALİ PAŞA PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
200 gram kuşbaşı doğranmış et
1 büyük soğan
Yarım su bardağı çam fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Birkaç kısım maydanoz
ALİ PAŞA PİLAVI NASIL YAPILIR?
Ali Paşa pilavı için evvel pirinci bol suda yıkayın. Akabinde 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp geniş bir tencereye tereyağını alın.
Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Yemeklik doğranan soğanı ekleyip kavurun.
Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, yeni bahar, karabiber ve tuzu ekleyip kavurun. Süzülmüş pirinci tencereye alıp biraz kavurun.
Sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra ocağı kapatıp 10 dakika bekletin. Pilavı servis tabağına alıp üzerini taze nane yaprakları yahut maydanozla süsleyin. Afiyet olsun..