Fırın makarna tanımı, birbirinden farklı sosları içerebileceği üzere gereçleri de çarçabuk değiştirilebilir. Kaşar peyniri, beşamel sos, krema, mantar ve zerzevat üzere birbirinden farklı gereçler ile bir ortada sunulabilen fırın makarnanın eşlikçileri de kullanılan materyale nazaran çeşitlendirilebilir. Fırın makarnanın yanına yakışan teklifleri sizin için hazırladık.
İTALYAN ADABI HAFİF YAZ SALATASI
İtalyan metodu hafif yaz salatası hazırlayarak makarnanın daha sağlıklı ve fit bir yemeğe dönüşmesi sağlanabilir. Kaşar peyniri yerine mozarella kullanılarak hazırlanacak salatanın içerisine çeri domates, taze fesleğen ve roka, zeytinyağı eklenerek tatları arttırılabilir.
MANTARLI VE SEBZELİ TAVUK SOTE
Mantarlı ve sebzeli tavuk sote hazırlanabileceği üzere mantarlı ve ıspanaklı tavuk sote de fırın makarnanın yanına yakışır. Ispanak yatağında hazırlanacak olan bir mantarlı tavuk sote ile hem hoş hem de sağlıklı bir öğün deneyimlenebilir.
SARIMSAKLI PEYNİRLİ EKMEK KIZARTMA
İtalyan metodu sarımsaklı peynirli ekmek hazırlayarak fırında makarna ile pişmesi sağlanabilir. Kızartması yapılabileceği üzere fırında da çarçabuk hazırlanabilen sarımsaklı peynirli ekmeğin üzerine zeytinyağı, domates ve fesleğen eklenerek lezzeti arttırılabilir.
KABAK DOLMASI
Kabak dolmasının içine tavuk, pirzola, pirinç ya da bulgur eklenebilir. Kıymalı kabak dolmasının protein yüklü olması isteniyorsa beyaz ya da kırmızı et tercih edilebilir. Bilhassa pirzola dilimleri ile farklı bir aroma kazanan kabak dolması için kıyma da tercih edilebilir.
BROKOLİ SALATASI
İçine mantar, peynir, karnabahar, mısır, limon ve balzamik eklenerek servis edilecek brokoli salatası fırın makarnanın tamamlayıcısı olacak. Graten olarak hazırlanabileceği üzere salata olarak da servis edilebilecek olan brokoli, bilhassa fırın makarna ile eşsiz bir ahenk yakalar.
FIRINDA ZERZEVAT DİLİMLERİ
Fırın makarnayı hazırlarken mevsim sebzelerini ince dilimler halinde doğrayıp akabinde fırında cips kıvamına gelmeleri sağlanabilir. Fırında zerzevat dilimlerinin üzerine krema yahut yoğurt eklenerek fırın makarnanın yanına tamamlayıcı olarak sunulabilir. Fit yemeklerden kaçınmayan ve sağlıklı olmaya itina gösterenler fırında zerzevat dilimleri hazırlayabilir. Kızartma yemeğinin alternatifi olarak düşünülebilecek olan fırında zerzevat dilimleri, eşsiz bir tat sunacak.
BALZAMİK SOSLU ZERZEVAT
Fırında balzamik soslu zerzevat hazırlanarak fırın makarnanın yanında servis edilebilir. Balzamik sosun kattığı sertlik fırın zerzevatın hafif ve yumuşak tadının yanında yeterli bir alternatif olacak. Makarnanın tamamlayıcısının ne olacağına karar veremeyenler balzamik soslu zerzevat hazırlayabilir. Fırında yağsız pişirme yapılabileceği üzere biraz haşlanmış ve sertliği alınmış sebzelerin üzerine de eklenerek servis edilebilir.
PEYNİRLİ ROKA SALATASI
Özellikle parmesan ile hazırlanacak olan roka salatası hem tazeliği hem de ferahlığı ile öne çıkar. Rendelenmiş parmesanlar rokanın üzerine eklenerek içerisine ceviz, badem ve fındık üzere kuruyemişler ile servis edilebilir. Baharatsız, taze ve ferah bir yan lezzet arayanlar için parmesan peynirli roka salatası güzel bir alternatif olacak.
TAVUK BAGET
Fırında makarna yaparken yanına domatesli, fesleğenli fırın baget eklenebilir. Fırın baget ile hem proteinli bir yemek yenmiş olur hem de fırın makarnanın lezzeti tamamlanır. Tavuk baget ve makarna hem görsel hem de tat olarak uyumlu iki tattır.
MISIR SALATASI
Fırın makarnanın yanına yalnızca salata yapmak isteyenler mısır salatasını tercih edebilir. Mısır salatası bilhassa limon suyu ve zeytinyağı ile birleştirildiğinde ortaya eşsiz tatlar çıkar. Mısır salatasının içerisine mevsim yeşillikleri de eklenerek daha güçlü bir salata ortaya çıkarılabilir.