Benn Yaşam Fındık kırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 1 dakika içerisinde onlarcasını ayıklayabileceksiniz

Fındık kırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 1 dakika içerisinde onlarcasını ayıklayabileceksiniz

İnsan sıhhati, birçok faktöre bağlı olarak farklı grafikler çizebilir. Bu noktada o grafiklerin olumlu istikamette gelişmesi için beslenme olmazsa olmaz kurallar ortasında yer alır. Mevsiminde ve doğal beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve dolayısı ile de insan sıhhatini desteklediğini belirten uzmanlar, kuruyemişlerin de o beslenme programı içerisinde yer almaları gerektiğini bildirdi.

Ülkemizde en sık tüketilen kuruyemiş tipleri ortasında yer alan fındık, yıllardır uzmanlar tarafından sık sık gündeme getirilmektedir. Fındığın insan sıhhatine katkıda bulunan yağlar, lif ve protein içerdiğini belirten uzmanlar, bu atıştırmalığın alerji durumu olmaması halinde sistemli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtir.

Fındığın beyin gelişiminden cinsel hayata kadar pek çok alanda farklı yararları bulunur. Lakin bu derece faydalı bir atıştırmalık kimileri için bir epey zorlayıcı anlara sebep olabilir. Çünkü fındığı kabuğundan ayıklamak epey vakit kaybettirir. Pekala, fındık kabuğunu kırmanın pratik yolları nelerdir? Fındık kabuğu en kolay nasıl kırılır? İşte ayrıntılar…

KLASİK YÖNTEM

Fındık kırmanın en yaygın formülü klasik sistemdir. Bu sistemde birçok kişi ellerinden takviye alır. Lakin bu formül hayli vakit kaybettirir. Çünkü tüm fındıkların tek tek kırılması gerekir. Bu neden ile klasik formülden az ölçüde fındık için yararlanılması daha mantıklıdır.

FINDIK KABUĞUNU KIRMANIN YOLLARI

Fındık kırmak için yaygın olarak kullanılan bir öteki formül, alet kullanımıdır. Bu tip atıştırmalıklar için özel olarak üretilmiş olan kırıcı aletler bireye bir oldukça vakit kazandırmaktadır. Lakin bu formülde de bir dezavantaj bulunur. Kırıcıya fazla güç uygulanması durumunda fındık içi de bir anda parçalanabilir. Tekrar de en pratik yolun bu metot olduğunu söylemekte yarar vardır.

Fındık ile ilgili sıklık ile karşılaşılan bir öbür sorun da fındık kabuğunu kırdıktan sonra fındık içinin üstünde duran ince katmandır. O katman kimi bireyleri bir oldukça rahatsız eder. Yanı sıra birtakım tatlıların imallerinde fındık içinin pürüzsüz olması istenir. Bu noktada o ince kabuklardan arınmak için birkaç usulden yararlanılabilir.

Fındık içinin ince, kahverengi kabuğundan arınmak için öncelikle fındıklar fırında kavrulabilir. Sonrasında ise sıcak fındıkların üstleri bir bez yardımı ile ovalanmalıdır. Bir öbür prosedüre nazaran ise fındık içlerinin suda bekletilmesi ince zarların kolaylıkla ayrılmasını sağlayacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *