Benn Yaşam Dondurulmuş Limon Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Dondurulmuş Limon Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Her mutfakta yer alan limon C vitamini açısından epeyce zengindir. Çorbalarda, yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullanılan limon, çayların içine sıkılarak da tüketilebilir. Bilhassa kış aylarında C vitamini gereksiniminin karşılanması ve soğuk algınlıklarına karşı beden direncinin arttırılması ismine limon tüketimi de arttırılır. Ihlamur, nane ya da kekik bitki çaylarının içerisine sıkılan limon karabiber ve bal ile karıştırılarak tam bir şifa deposu haline gelir.

Limon yaz aylarında serinletici ve ferahlatıcı tesirinden yararlanılmak için limonata formunda tüketilir. Yaz aylarının en sıcak günlerinde tüketilen buz üzere limonatalar, insanların içini ferahlatarak rahat bir nefes almasını sağlar. Yemeklerde ve içeceklerde kullanılan limon tıpkı vakitte saç ve cilt bakımlarında da faal rol oynamaktadır. Pekala limonların kabuklarını siz de çöpe atanlardan mısınız? Limon kabuklarını çöpe atmak yerine buzlukta koruma etmeyi hiç düşündünüz mü? Bu yazımızı okuduktan sonra artık limonları siz de buzlukta saklamaya başlayacaksınız.

DONDURULMUŞ LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

Limonlar bir bütün halinde buzlukta saklanabilir. Kullanım sağlamak için buzluktan çıkartılan limonlar, bir mühlet bekletildikten sonra çözülür ve kullanılabilir hale gelir. Birebir formda limon kabukları da buzlukta saklanarak daha sonra kullanılabilir. Bunun için limon kabuklarını bütün olarak buzluğa yerleştirebileceğiniz üzere küçük modüller halinde keserek buz kalıplarının içerisine de yerleştirebilirsiniz. Pekala dondurulmuş limon kabukları biz ne üzere faydalar sağlar? İşte dondurulmuş limon kabuklarının en bilinen yararları;

  • Dondurulmuş limon tüketmek birçok kansere karşı koruyuculuk sağlar.
  • Ur, yumru, kist ve tümör üzere yapıların tedavi sürecine olumlu tesirlerde bulunur.
  • Dondurulmuş limon ve limon kabuğu bedendeki toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Vücut direncini arttırır.
  • Limonun küçük kesimler halinde dondurulması cilt bakımlarında kullanılabilir.

DONDURULMUŞ LİMON NERELERDE KULLANILIR?

Dondurulmuş limonu kolay bir biçimde kullanmak için çeşitli buz kalıplarından yararlanılabilir. Şayet bu türlü bir imkan yok ise limonları bir bütün olarak da buzluğa yerleştirebilir ve saklayabilirsiniz. Buzluktan çıkartılan limonlar çabucak kullanılmak isteniyorsa direkt olarak rendeleyebilir ve kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Rendelenmiş limonları salatalara, çorba ve öbür yemeklerin içerisine gönül rahatlığı ile ek edilebilir. Birebir vakitte kek üretimlerinde da sıklıkla tercih edilen limon, rendelenmiş haliyle kek harçlarının içerisine de dahil edilebilir.

LİMONUN BESİN DEĞERİ

Limonun içerisinde yüksek oranda C vitamininin yer aldığını herkes biliyor. Bunun yanı sıra limonun içeriğinde potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum, folik asit ve lif yer alır. Günde bir adet limon tüketmek, bedenin günlük C vitamini gereksiniminin yüzde ellisini sağlar. Tüm bunların yanı sıra göz sıhhatinin korunmasına yarayan A vitamini de limonun içerisinde yer almaktadır.

LİMONUN FAYDALARI

Birçok kişinin yalnızca kış aylarında tükettiği limon beden sıhhati için her gün bir adet olacak formda tüketilmelidir. Yüksek C vitamini içeriğine sahip olan limonun insan sıhhatine olan yararları şu formda sıralanabilir;

  • Kalp krizi riskini düşürür.
  • Limonun içerisinde yer alan asit ölçüsü böbrek taşı oluşumlarının önüne geçer.
  • Limon tüketimi demir emilimini arttırır ve bireylerdeki kansızlık sorunun önüne geçer.
  • Limonun yalnızca suyunun değil tamamının tüketilmesi kilo verilmesine olumlu katkı sağlar.
  • Günlük olarak tüketilen limon bedenin pH istikrarını sağlar.
  • Diş eti hastalıklarının tedavisinde tesirlidir.
  • Sindirim sistemi problemlerine yeterli gelir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *