Benn Tarif Tavuk lezzeti damakları fethediyor: Gelinim Mutfakta'dan Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi!

Tavuk lezzeti damakları fethediyor: Gelinim Mutfakta'dan Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi!

Kullanıcılar merak ediyor; Gelinim Mutfakta'da sunulan birbirinden lezzetli tarifler arasında bir tanesi var ki, damakları adeta fethediyor: Tavuklu Çökertme Kebabı. Bu tarif, Türk mutfağının klasik lezzetlerini modern dokunuşlarla harmanlayarak sofralarınıza yeni bir soluk getiriyor. Peki, bu muhteşem yemeği nasıl yapabilirsiniz? İşte adım adım Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi ve püf noktaları...

Gelinim Mutfakta'dan Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı, yumuşacık tavuk parçalarının, aromalı bir marine ile harmanlanarak çıtır çıtır patateslerle buluştuğu, lezzetiyle büyüleyen bir kebap tarifidir. Hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu olan bu kebabı, ailenizle keyifli bir akşam yemeği veya misafirlerinizi şaşırtmak için hazırlayabilirsiniz. Tavuk için

  • 500 gr tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • Tuz

Patates için:

  • 3 adet orta boy patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Tuz

Salça Sos için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Yoğurt Sos için

  • 200 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz

Tavuğu marine edin: Tavuk göğsünü jülyen şeklinde uzun şeritler halinde doğrayın. Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, kekik, pul biber, karabiber, rendelenmiş soğan ve tuz ile karıştırın. Tavuk parçalarını marine sosuna ekleyin ve iyice karıştırın. Tavukları en az 30 dakika, buzdolabında marine edin. Patatesleri kızartın: Patatesleri soyup ince çubuklar halinde doğrayın. Bol yağda kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran patatesleri fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Salça sosu hazırlayın: Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Domates salçasını ekleyip kavurun. Su, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuz ekleyin. Sosu kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Yoğurt sosunu hazırlayın: Bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın. Tavukları pişirin: Marine edilmiş tavukları tavaya alın ve orta ateşte pişirin. Tavuklar pişene kadar ara ara çevirin. Servis: Bir tabağa patatesleri yerleştirin. Üzerine tavukları ve salça sosunu dökün. Yoğurt sosu ile servis yapın. Püf Noktaları: Tavukları daha da yumuşak hale getirmek için marine süresini uzatabilirsiniz. Patatesleri kızartırken çok fazla yağ kullanmamaya dikkat edin. Salça sosunun kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Dilerseniz salça sosuna biber salçası da ekleyebilirsiniz. Tavuklu Çökertme Kebabı'nı garnitür olarak salata veya pilav ile de servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *