Benn Tarif Kekikli lezzet tufanı: Tavuk Dünyası'ndan Kekiklim tarifiyle sofralar şenleniyor!

Kekikli lezzet tufanı: Tavuk Dünyası'ndan Kekiklim tarifiyle sofralar şenleniyor!

Kullanıcılar merak ediyor; Tavuk Dünyası'nın sevilen lezzeti Kekiklim'in sırrı nedir? Kekikli lezzet tufanı olarak bilinen bu tarif, sofralarınıza nasıl bu kadar taze ve aromatik bir dokunuş katıyor? Tavuk Dünyası'ndan Kekiklim tarifiyle sofralar şenleniyor! Evde kolayca yapabileceğiniz bu eşsiz tarifle, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. İşte, Kekiklim'in o dillere destan lezzetini keşfetmek için bilmeniz gereken her şey! İşte detaylar haberimizde...

Tavuk Dünyası Kekiklim tarifi

Tavuk Dünyası'nın en sevilen menülerinden biri olan Kekikli Tavuk'u evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte, yumuşacık tavuk göğüslerinin kekik ve baharatlarla buluştuğu, kremalı sosuyla lezzetlenen enfes bir ana yemek sunuyoruz. Yanında makarna veya pilav ile servis ederek doyurucu bir öğün oluşturabilirsiniz. Tavuk Dünyası Kekiklim tarifi Tavuk için

  • 500 gr tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sos için

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tavukların marine edilmesi: Bir kapta zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, sirke, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk küplerini ekleyip sosun her yere bulaşmasını sağlayın. Buzdolabında en az 2 saat, tercihen 4-5 saat marine edin. Tavukların pişirilmesi: Tavukları tavada veya fırında pişirebilirsiniz. Tavada pişirmek için, tavayı orta ateşte ısıtın ve tavukları sosuyla birlikte ekleyin. Her tarafını eşit şekilde pişirip kızarana kadar çevirerek pişirin. Fırında pişirmek için, fırını 180°C'ye ısıtın. Tavukları sosuyla birlikte fırın tepsisine dizin ve 20-25 dakika kadar pişirin. Sosun hazırlanması: Tavuklar piştikten sonra tavadaki veya fırın tepsisindeki sosu bir tencereye alın. Krema ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Sosun kıvam alıp peynir eriyene kadar orta ateşte pişirin. Servis: Pişen tavukları sosuyla birlikte servis tabağına alın. Yanında makarna veya pilav ile servis edebilirsiniz. Püf Noktaları: Tavukların daha yumuşak olması için marine süresini uzatabilirsiniz. Sosun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir sos için kremayı biraz daha az koyabilirsiniz. Kekik yerine farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Kekikli Tavuk'u makarna veya pilav ve salata ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *